INTERVJU

Dinko Kaliterna otkrio male tajne koje svaka žena želi znati: 'Samo ciljano i planirano pomlađivanje ima smisla i rezultata'

18.06.2021 u 17:53

Bionic
Reading

Iz dana u dan na tržište pristižu novi proizvodi, a sukladno s time i tretmani koji se odvijaju u provjerenim poliklinikama, zahvaljujući kojima možemo bar donekle zaustaviti starenje, ali i ispraviti neke nedostatke. Upravo o novim zahvatima, ali i ostalim zanimljivostima iz tog svijeta za tportal je otkrio ugledni liječnik i vlasnik poliklinike Poliderma, Dinko Kaliterna

'Svoj posao ne doživljavam kao posao, već kao svoju najveću strast, hobi i ljubav. Kad odmaram i opuštam se, tada dobijem i najviše ideja. Idealan dan je bilo koji dan, proveden u krugu obitelji ili dragih ljudi.' Riječi su to Dinka Kaliterne, specijalista dermatovenerologije i vlasnika poliklinike Poliderma, koji je otkrio male tajne iz svog posla.

Koji je najpopularniji tretman u vašoj Poliklinici?

Teško mi je reći s obzirom da stalno uvodim nove tretmane i postoji puno tretmana koji su svakim danom sve traženiji. Izdvojio bih egzosome, kao jedan od najvećih svjetskih hitova za pomlađivanje, zatim čišćenje krvi, infuzije, enzimske terapije za oblikovanje lica i tijela, prijenos masti, nanofat te minimalno invazivni tretman Endolift, za oblikovanje lica i tijela.

Koje tretmane klijenti mogu napraviti u ovo doba godine?

Sada se može napraviti jako puno tretmana, recimo, one za pomlađivanje te oblikovanje lica i tijela. Nakon tretmana nema crvenila niti oporavka jer ti tretmani ne štete koži te se nakon njih slobodno može ići na plažu. Izdvojio bi neke od tretmana: Femi tight, HIFU, enzimska terapija, epilacija, Endolift, radio valovi, rf subincizija, egzosomi, Hydrafacial, Crio rf, pink peeling, čišćenje krvi s ozonom ili UV zrakama, laseri, infuzije...

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja ženskog tijela. Na koji način ga je najučinkovitije riješiti?

Celulit je kronično degenerativna bolest vezivnog tkiva, a ne estetski poremećaj, stoga se treba liječiti jer inače dolazi do zatrovanja cijelog tijela uslijed zastoja cirkulacije. Posljedično dolazi do razvoja bolesti štitnjače, glavobolja, umora, debljanja... Endolift je najefikasnija metoda koja samo s jednim tretmanom načelno i bez oporavka uklanja bilo koji oblik celulita prosječno tri do pet godina na ivše. Pod lokalnom anestezijom lasersko vlakno tanje od 1 mm otopi mast koja se izmokri, stvori novi kolagen uz jak efekt zatezanja kože i oblikovanja tijela. Postoje i druge metode koje također jako pomažu i često već s jednim tretmanom, kao HIFU, rf subincizija, enzimska terapija i uređaj pist.

Po vašem mišljenju, koji je najbolji tretman za pomlađivanje lica?

Naklonjen sam individualnom pristupu. Znači, prema budžetu, željama i potrebama klijenata, odredim najoptimalniji plan pomlađivanja, koji se radi po fazama. Samo ciljano i planirano pomlađivanje ima smisla i rezultata. Sve ostalo je gubitak vremena i novca. Ne postoji jedan tretman koji riješi sve, već je potrebno odrediti kombinaciju tretmana koji će dati najbolje rezultate. Cilj je da klijent dugoročno izgleda za 10 do 15 godina bolje i mlađe.

U kojoj je dobi ključno krenuti s tretmanima lica i kako to prepoznati?

Idealno je krenuti krajem dvadesetih i to s preventivnim tretmanima koji, ako se redovito provode, daju najbolje rezultate. Ključ mladolikog izgleda slavnih osoba, pored stila života i prehrane je i rana primjena preventivnih tretmana te njihova redovitost, iako nikad nije kasno početi.

Vaša kozmetika je prepoznata od strane mnogih klijenata. Kako ste se odlučili za njezino stvaranje?

Moja kozmetika je nastala sasvim neočekivano i neplanirano. Pomagao sam ocu uz pomoć pripravaka protiv bolova u šaci i zamijetio da mu se koža značajno pomladila. Isti pripravak je pomogao kod mnogih teških bolesti, gdje tadašnja njega nije pomagala. Želio sam pomoći ljudima kojima nitko nije mogao pomoći, a sve kako ne bi više patili. Tako sam počeo stvarati kozmetiku koja je uspješno pomogla brojnim klijentima koji su imali teške bolesti kože. Kozmetika je bila uspješno primijenjena u najekstremnijim slučajevima te potom na zdravoj koži. Ovo je jedinstven razvoj kozmetike na koji sam izuzetno ponosan.