ZVIJEZDA FILMA 'TITANIC'

Kate Winslet iskreno o kritikama na račun izgleda: 'Osjećala sam se vrlo usamljeno, nitko te ne može pripremiti za to'

24.02.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Bez obzira na to imali zlatni oskarovski kipić, četiri Zlatna globusa i tri Bafte, za pojedine medije još uvijek je važno kritizirati težinu glumice, a ne njezin talent. Zvijezda filma 'Titanic' u novom intervjuu za britanski Guardian osvrnula se na, kako sama kaže, okrutan medijski tretman na račun svog fizičkog izgleda

Nije dovoljno što ste jedna od sjajnih anglosaksonskih glumica posljednjih trideset godina. Nije dovoljno da u svom životopisu skupite gotovo 70 glumačkih uloga. Nije dovoljno što ste osvojili Oscara ('The Reader') i za isti bili nominirani šest puta.

Ili da ste postigli četiri Zlatna globusa ('Steve Jobs', 'Mildred Pierce', 'Revolutionary Road' i 'The Reader') i još sedam nominacija ili tri nagrade BAFTA ('Steve Jobs', 'The Reader', 'Sense and Sensibility') i još četiri nominacije. Čini se da u slučaju 45- godišnje Kate Winslet to nije važno jer su tabloidi ciljali na nešto što nema nikakve veze s njezinom filmskom karijerom - njezin fizički izgled, konkretno govoreći njezinu težinu.

  • +5
Kate Winslet Izvor: Profimedia / Autor: Keith Mayhew/Landmark Media / Newscom / Profimedia

U novom intervjuu za britanski Guardian zvijezda filma 'Titanic' osvrnula se upravo na navedeno priznavši kako ju je čitanje medijskih naslova na račun njezinog izgleda uspjelo potpuno demoralizirati, s obzirom na to da se s glumom počela baviti u mladosti. Imala je 19 godina kada je snimila film 'Heavenly Creatures' pod redateljskom palicom Petera Jacksona i 20 godina kada je glumila u Ang Leejevoj verziji filma 'Sense and Sensibility'.

'Bilo je gotovo smiješno koliko je traumatično, kritično i okrutno bilo ono na koji su se način pojedini mediji ponašali prema meni. Još uvijek sam pokušavala shvatiti tko sam, dovraga! Komentirali su moju visinu, pokušavali izračunati moju težinu, sugerirali na koju bih dijetu trebala ići. Sve to bilo je kritično, užasno i vrlo neugodno za čitati', iskreno priznaje Winslet.

Tijekom građenja karijere glumice, Winslet se prisjetila kako su ju puno puta pitali da 'prokomentira' vlastiti fizički izgled i kada im je rekla ono što su željeli čuti označili su ju kao poštenu ženu s oružjem, kada se samo pokušavala obraniti.

Sada se osvrće na sve one priče koje su ju uspjele povrijediti u mladosti priznavši kako ju je 'ganulo' koliko je danas drugačija.

Senzacionalistički naslovi su joj narušili samopouzdanje i natjerali da dobro razmisli o svojoj budućnosti u glumačkom svijetu. Winslet objašnjava kako bije željela ući u Hollywood jer je pomislila da će doživjeti isti medijski tretman s kakvim se susrela u rodnoj Engleskoj.

'Sve kritike na račun fizičkog izgleda mijenjaju tvoju percepciju lijepog. Osjećala sam se vrlo usamljeno. Iz jednostavnog razloga što te nitko ne može pripremiti za to', priznaje dodavši kako ju je rođenje kćeri Mie 2000. godine natjeralo da potpuno promijeni tu bol i nesigurnost.

'Kad sam postala majka, sve je to ... isparilo', objašnjava.

Protekle godine, Kate Winslet premijerno je izvela romantičnu dramu 'Ammonite' uz bok glumici Saoirse Ronan. Dana 19. travnja javnost će moći vidjeti njezin novi projekt na HBO-u; seriju od sedam epizoda naslova 'Mare of Easttown' u kojoj utjelovljuje lik Mare Sheehan, detektivke iz maloga grada u Pennsylvaniji koja istražuje lokalno ubojstvo dok se život oko nje raspada.