ŠEST KORAKA

Vodič za masažu lica u vlastitom domu kakvu voli i Jennifer Aniston

15.11.2020 u 23:10

Bionic
Reading

Jennifer Aniston, Christy Turlington-Burns, Cate Blanchett samo su neke od slavnih žena koje svoja lica prepuštaju vještim rukama facijalistice i Diorove ambasadorice za njegu kože Joanne Czech

Tretmani uljepšavanja kod profesionalaca trenutno su za mnoge u svijetu samo san pa je Czech savjetuje kako izvesti vrhunsku ručnu masažu lica u vlastitom domu.

Njezini tretmani oslobađanja napetosti i oblikovanja kože znaju trajati i 280 minuta, a zadovoljni korisnici opisuju ih kao 280 minuta čistog raja.

Za kućnu radinost, piše časopis Vogue, Czech preporučuje ipak znatno kraću varijantu vrhunskog tretmana, a ovo je njenih šest savjeta za njegu kože u rekordnom roku.

Upotrijebite nešto klizavo

'Kod tretmana ručne masaže volim da je malo klizavo', kaže Czech koja preferira Diorov Capture Totale serum jer sadrži hijaluronsku kiselinu, a njena je preporuka unijeti što više vlage u kožu. Za početak, serum nježno razmaže po licu vratu i dekolteu. 'Nikad ne zaboravite na dekolte. 'Od bradavica do lica' mantra je koju stalno ponavljam', kaže Czech.

Netflix i masaža

Za stimulaciju krvi i mišića, Czech preporučuje od pet do sedam minuta ukupno svake večeri. Savjetuje da to radite dok gledate televiziju, tri i pol minute sa svake strane, a Netflix je kaže idealan za to.

Ključna je priprema

'Način na koji započinjete s masažom vrlo je važan. Započnite s opuštanjem mišića duž kralježnice, a opustite i ramena. Svi živci odgovorni za otvaranje prednjeg dijela tijela smješteni su duž kralježnice, pa je klučno opustiti taj dio', kaže Czech i dodaje da nakon toga voli opustiti napetost u vlasištu. 'Nazivam to 'tehnikom čupanja kose' u kojoj hvatate kosu od početka na čelu i nježno povlačite oko jedan centimetar. Vrlo je opuštajuće i oslobađa svaku napetost. Još jedan korak prije nego što počnete pripremati središnji dio lica je nježno istezanje ušiju', otkriva Czech.

Stavite najbolje od svog lica u prvi plan

'Usredotočite se na stimuliranje najvećih mišića lica: obrva, obraza i linije čeljusti. Radom na tim područjima stvorit će se mikro-otekline koje će automatski stvoriti taj efekt podizanja', kaže Czech i dodaje da ne zaboravite na vrat i dekolte.

Upoznajte svoje tehnike masaže

'Postoji puno različitih tehnika. Obraze gniječim, oko očiju radim svojevrsne pijanističke pokrete tapkajućik prstima naprijed-natrag, a potom slijedi štipanje čela i duž linije obrva koje stvarno pomaže u podizanju', kaže Czech i savjetuje da radite ono što vam godi.

Pokažite poštovanje prema koži

'Moja filozofija prema koži je 'Poštuj, podrži i zaštiti'. Postupajte sa sobom onako kako biste se željeli ophoditi s drugima', kaže Czech.