VLADAVINA MAŠNI

Chic detalj koji svakom stajlingu daje elegantnu vibru ove je sezone apsolutni hit

27.03.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Ženstvenim mašnama na topovima, džemperima, kardiganima, haljinama ili cipelama doista je nemoguće odoljeti, a ove sezone viđat ćemo ih posvuda

Koliko god da se pridržavate tzv. capsule načina odijevanja, uvijek je dobrodošao nekakav zgodan detalj koji će stajlingu dati novu i svježu vibru...

Nakon vladavine tamnijih tonova vrijeme je za nešto živahnije i ljupkije, pa se uvijek u proljeće okrećemo nježnijim pastelnim nijansama te šarmantnim dezenima poput točkica, cvjetnih uzoraka, prugica...

ĐIR PO STRADUNU

Dubrovkinje plijenile poglede u trendi kombinacijama za proljeće

Pogledaj galeriju

Proljetni trendovi za 2024. uključuju i dobro poznat modni fenomen koji je istovremeno girlie i elegantan, a viđat ćemo ga posvuda i na odjeći i na dodacima.

U svakom slučaju, pripremite se za vladavinu slatkih mašni!

Potaknut luksuznim brendovima kao što su Gucci i Simone Rocha, trend mašni nije samo preplavio feedove na Instagramu, već i high street trgovine. Bilo da se radi o topovima, kardiganima, suknjama, haljinama ili čak cipelama: mašne su detalj koji svakom modnom komadu daje chic look.

Ako se smatrate ljubiteljicom modnog minimalizma, možete bez brige prigrliti ovaj zgodan modni trend jer je nerijetko suptilan i nenametljiv.

Ponekad su mašne pričvršćene na odjevni predmet radi dekoracije, a ponekad služe, primjerice, kao kopča i elegantna zamjena za gumbe na kardiganima. Bez obzira na to gdje se nalaze, na rukavima, naramenicama ili na dekolteu, uvijek privlače poglede te daju dozu elegancije i sofisticiranosti.

Kako ih kombinirati? Teško je primijeniti univerzalna pravila stiliziranja, no ako kombinirate basic komade, fokus neka bude na slatkim detaljima. I nemojte nikako upariti dva komada s mašnama ili više jer to sigurno neće dobro izgledati.