MODNA INSPIRACIJA

Bez žrtvovanja udobnosti i stila: Evo što nositi na posao po najvećim vrućinama

21.06.2023 u 13:09

Bionic
Reading

Osim što je potrebno oboružati se tekućinom i lepezom prije svakog izlaska iz kuće, važno je odabrati odgovarajuće odjevne komade i dodatke koji će poslovni život tijekom ljetnih mjeseci učiniti podnošljivim

Odjeću, naravno, treba birati prema vrsti posla, statusu, godinama i stasu, ali ona uvijek mora biti u skladu s prigodom. Ženama je lakše nego muškarcima jer uz hlače mogu kombinirati suknje ili haljine.

Neki poslovi dozvoljavaju i dužu lepršavu suknju te ona s fino krojenim laganim sakoom ili bluzom i balerinkama može biti vrlo poslovna i chic kombinacija.

Odaberite prave materijale

Važnost materijala odjevnih komada ključna je u svakog godišnjeg doba. I dok zimi favoriziramo materijal vune ili kašmira, ljeti se također isplati fokusirati na prirodne materijale kao što je lan.

KAKO IM ODOLJETI?

Modni saveznici u vrućim danima: Neodoljivi komadi od lana na popustu do 50 posto

Pogledaj galeriju

Ova termoregulirajuća i lagana tkanina donosi tako potreban osjećaj svježine za vrijeme ljetnih vrućina i iznimno je cijenjena zbog svoje sposobnosti upijanja.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Komadi od stopostotnog pamuka ili tencel također su prozračni i upijajući materijali koji poslovne kombinacije u vrućim danima čine još udobnijim. Drugim riječima, izbjegavajte sintetičke materijale za vrijeme nesnosnih vrućina koliko god je to moguće.

Odaberite prave krojeve

Osim prozračnih materijala koje preferiramo nositi u slučaju toplinskog vala, kroj odjevnih komada također imaju ključnu ulogu u razvoju prikladnih i elegantnih poslovnih kombinacija. Komadi opuštenog kroja, poput predimenzionirane košulje od lana, široke i tanke, ali dobro krojene hlače, haljina na preklop s kratkim rukavima ili naramenicama, bermude ili lepršava suknju u kombinaciji sa chic svileni topom komadi su na koje se isplati osloniti kako biste na posao prionuli sa stilom i bez (previše) patnji od vrućine.

  • +3
Široke hlače Izvor: Profimedia / Autor: Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odaberite prave cipele 

Nije tajna da cipele imaju ključnu ulogu u stajlinzima, baš kao i torba. Za odlazak u ured u vrijeme ljetnih vrućina izbjegavajte salonke i druge zatvorene cipele koje su su stanju zakomplicirati radni dan, jer zbog vrućine stopala znaju oteći. Umjesto njih birajte otvorene i elegantne cipele, poput sandala s petom - pod uvjetom da su udobne - lijep par ravnih sandala ili čak natikača. 

  • +31
Crne sandale Izvor: Promo fotografije / Autor: promo