STAJLIŠ RUSKINJA

Dobitna modna formula Irine Shayk: Crni stajlinzi postali su njezin zaštitni znak

16.04.2024 u 08:39

  • +7

Crni stajlinzi Irine Shayk

Izvor: Profimedia / Autor: JOSIAHW / BACKGRID / BACKGRID USA / TATIANAK / BACKGRID / BACKGRID USA / CraSH / Zuma Press /- / INSTAR IMAGES / BACKGRID / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

Uz glumicu Katie Holmes i kolegicu s modnih pisti Emily Ratajkowski, 38-godišnja Irina Shayk jedna je od glavnih street style zvijezdi na ulicama New Yorka, a njezinim stajlinzima redovito dominiraju komadi u omiljenoj neutralnoj boji

Irina Shayk, rođena kao Irina Valerijevna Šajhlislamova (kako je otkrila prije mnogo godina u zabavnom i danas vrlo viralnom intervjuu s Craigom Fergusonom), poznata je po nošenju nekih od najljepših i najsenzualnijih lookova s potpisom renomiranih brendova na modnim pistama i crvenim tepisima.

U svakodnevnom životu, međutim, ova ruska ljepotica s modnih pisti pridržava se zlatnog pravila 'manje je više', stavljajući fokus na udobnost. Iz pogleda na njezine street style fotografije s ulica New Yorka ili Pariza nemoguće je ne primijetiti njezinu privrženost crnoj boji, koju u stajlinzima redovito ističe od glave do pete, neovisno o godišnjem dobu.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

Čizme, dugi kaput, maksi torba i minimalističke sunčane naočale, za kakvima nerijetko poseže, daju oblik hit estetici tihog luksuza, čija je popularnost buknula nakon pandemije.

Ukratko, njezin stil izvan dužnosti je stil takozvane 'bogate mame', definiran na društvenim mrežama na čelu s TikTokom, čiji je cilj ukazati ne nužno na status osobe, već na estetiku koju odlikuju minimalizam i visoka kvaliteta odabranih komada.