KAD SE TUNERI ZAIGRAJU

Mansoryjeva prerada Porsche Panamere grize za oči

09.06.2010 u 15:28

Bionic
Reading

Tuning automobila zeznut je posao. Riječ je o svojevrsnom unapređivanju, a kao i kod svakog unapređivanja, najveći problem je odlučiti – kada se zaustaviti. Dečki u švicarskoj tunerskoj kući Mansory očito ne znaju kada dovoljno postaje previše

O ukusima se, kažu, ne raspravlja, no nekako sumnjamo da će se naći veći broj ljubitelja automobila koji će, nakon što pogledaju galeriju Mansoryjeve prerade Porsche Panamere Turbo koju donosimo u nastavku uskliknuti: Upravo tako sam zamišljao savršenu sportsku limuzinu!

Teško je zaključiti u kojem su trenutku Švicarci izgubili kontakt s realnošću, no ako mislite da je kombiniranje električno plave i fluorescentno žute boje s crnim elementima ugljičnih vlakana (kojih ima od okvira svjetlosnog sklopovlja, do poklopca motora, kućišta retrovizora i stražnjeg krila) i crvenim kliještima kočnica bilo loša ideja za izgled eksterijera, pričekajte da vidite kako izgleda unutrašnjost.

Prava šteta jer s tehničke strane Mansoryjeva Panamera razvaljuje. 4,8-litreni V8 snaga je pomoću remapiranog ECU-a, novog seta turbina i protočnijeg ispušnog sustava povećana sa 500 na čak 690 KS, dok okretni moment mjeri 700 Nm. Sprint do stotke traje svega četiri sekunde, a maksimalna brzina nalazi se nadomak 330 km/h.