KAD SE VRATA NEĆE OTVORITI

U slučaju opasnosti razbijte prozor naslonom za glavu

09.01.2014 u 13:32

Bionic
Reading

Centralno zaključavanje automobila programirano je da se deaktivira nakon prometne nesreće kako bi putnici mogli napustiti vozilo, međutim u nekim situacijama ovo jednostavno nije dovoljno

Primjerice, kada vam automobil završi u vodi te ubrzano tone. Kao što smo već naučili, u takvim situacijama u najkraćem mogućem vremenskom roku treba pokušati otvoriti vrata i napustiti vozilo, u protivnom se vrata zbog razlike u pritisku neće otvoriti sve do trenutka dok se kompletna unutrašnjost ne napuni vodom, što može biti i najčešće je - prekasno.

Preporučljivo je stoga u automobilu imati čekić za razbijanje stakala u izvanrednim situacijama, kao i nož za rezanje pojasa, međutim malo tko doista drži alat u svojem vozilu.

Dakle što činiti kad iz bilo kojeg razloga morate hitno napustiti vozilo, a vrata i prozori vam to ne dopuštaju?

Lupanje kojekakvim predmetima po staklu neće polučiti zadovoljavajući rezultat, no kako nas uči ovaj japanski video koji prilažemo u nastavku, ako nogare naslona za glavu ugurate u procijep stakla bar centimetar-dva duboko te stvorite efekt poluge, staklo će poprilično brzo popustiti.

Pogledajte.