Auto zona KADA LOVAC POSTANE LOVINA

Volkswagen dao ultimatum Porscheu

  • Autor: I. Ć.
  • 30.6.2009 13:58:13
  • 30.6.2009 13:00:48

Premda Porsche, unatoč izvještajima o tome da je bio na rubu stečaja, tvrdi da je u izvrsnom stanju, pravi test financijske stabilnosti za njemačkog proizvođača mogao bi doći već u rujnu

Naime, mediji su nedavno prenijeli da je Volkswagen Porscheu ustupio kratkoročni kredit u vrijednosti od 700 milijuna eura kako bi njemački proizvođač sportskih automobila i SUV-ova pregrmio nelikvidnost. Sada pak Reuters prenosi kako su u Volkswagenu odlučili iskoristiti povoljnu poziciju i Porsche dovesti pred zid.

Iz Volkswagena su Porscheu poručili da su spremni platiti tri do četiri milijarde eura za 49 posto udjela u Porscheovoj proizvodnji automobila. Ukoliko Porsche ne pristane, Volkswagen će u rujnu zahtijevati isplatu kompletnog posuđenog iznosa ili će kao kolateral preuzeti Porsche Gmbh.

Kako se i očekivalo, Porscheov odgovor bio je brz: 'Ultimatumi ne spadaju u 21. stoljeće. Nadamo se da će se, u cilju zadovoljavanja zajedničkih intersa, idejni začetnici ultimatuma primiriti.' Iz Volkswagena je samo stigao odgovor da ne postoji nikakav ultimatum.

Porscheu je preostalo još nekoliko mjeseci da namakne novac i riješi potencijalno iznimno opasnu situaciju. Jedno od mogućih rješenja je i prodaja 25-postotnog udjela Kataru, o čemu smo već pisali.

Ironično je da je donedavno Porsche pokušavao dosegnuti većinski udio u Volkswagenu, a sada je lovac postao lovina.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: