FRANCUSKI LJEPOTAN

Peugeot Onyx najbolji koncept pariškog salona automobila

17.10.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Novinari Auto Plusa i RTL televizije izdvojili su deset najatraktivnijih automobila predstavljenih na salonu automobila u Parizu. Za vrijeme trajanja salona, čitatelji i gledatelji svojim su glasovima među njima birali najbolji automobil

Nakon dva tjedna glasanja, Peugeot Onyx osvojio je nagradu u kategoriji konceptnih automobila s više od 48 posto glasova.

'Ova nagrada je dokaz da je prepoznata inspiracija Peugeot dizajna koja simbolizira ofenzivu naše Marke', naglasio je Maxime Picat, generalni direktor marke Peugeot.

Ovaj moderan i impresivan Peugeotov superautomobil pokreće V8 hibridni dizelski motor od 600 KS, koji ima visoke performanse.

Korišteni su materijali poput ugljičnih vlakana i bakra za vanjsku karoseriju, a unutrašnjost je izrađena od filca koji se može u potpunosti reciklirati. Komandna ploča napravljena je od novinskog papira korištenjem posebnih tehnika slaganja i komprimiranja.

U tijeku je humanitarna akcija Peugeota Hrvatske i tportala pod nazivom 208 protiv mina o kojoj više možete saznati klikom na link - ovdje