Auto zona OSVETA ZBOG KRIZE

Pomahnitali Berlinčani spaljuju automobile

  • Autor: I. Ć.
  • 2.3.2009 9:53:02
  • 2.3.2009 9:30:22

Francuzi su poznati po svojoj sklonosti da za Novu godinu ili za vrijeme protesta spale desetine automobila. Sada su im se pridružili i Nijemci

Njemačka omladina revoltirana je krizom koja pritišće najveće europsko gospodarstvo. Zbog recesije i pada gospodarskog rasta, stope nezaposlenosti sve su u većem porastu, dok dohodak pada. Nesigurna i depresivna budućnost neke je nagnala na drastične metode iskaljivanja frustracija.

Tagesspiegel donosi priču prema kojoj je u Berlinu od početka godine stradalo više desetaka luksuznih automobila – Porschea, BMW-a i Mercedesa. Članovi militantne grupe koja sebe naziva BMW (njemačka kratica za pokret za militantni otpor), biraju nezaštićena luksuzna vozila parkirana na cesti kojima ubrizgavaju lakozapaljivu tekućinu u prostor ispod vjetrobranskog stakla i oko haube kako bi zapalili motor automobila.

Situacija je u toj mjeri ozbiljna da se na internetu pojavila stranica brennende-autos.de koja donosi pregled svih spaljenih automobila u Berlinu. Policija je oformila posebni odred za sprečavanje ovih kriminalnih radnji, no istraga zasad nije urodila plodom. Savjet policije vlasnicima luksuznih vozila stoga je da ne parkiraju svoje automobile na otvorenom.

jalopnik

jalopnik
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Skrivanje policijskih kamera služi za: