Kulturmiks BIJENALE ARHITEKTURE U VENECIJI

Zlatni lav dodijeljen Bahreinu

Zlatni lav za najbolje nacionalno sudjelovanje na 12. bijenalu arhitekture u Veneciji dodijeljen je Bahreinu, a Srebrni lav za mladog sudionika koji obećava nizozemsko-belgijskoj skupini

Bahrein koji prvi put sudjelovanje na bijenalu arhitekture otvorenom za javnost u nedjelju, nudi 'oblike provizorne arhitekture predstavljene kao rješenja koja od mora čine javni prostor', piše u priopćenju bijenala.

'Žiri je posebno bio impresioniran izborom lucidne i djelotvorne autoanalize odnosa zemlje s brzom promjenom njezinih obala', piše u priopćenju.

Izlagači Bahreina su ekipe Bahrain Urban Research i LAPA, fotograf i inženjer Camille Zakharia i filmski producent Mohammed Bu Ali. Povjerenici bahreinske izložbe su Noura Al-Sayeh i Fouad Al-Ansari.

Ekipa OFFICE-a Kersten Geers David Van Severen + Bas Princen (Belgija i Nizozemska), koja predstavlja svoj projekt u okviru izložbe 'Ljudi se susreću u arhitekturi', dobila je Srebrnog lava za mladog sudionika koji obećava.

Nazvana 'Sedam komada, 21 perspektiva', djelo je 'impresioniralo žiri sposobnošću da pomiri fotografsku analizu i intervenciju projiciranu u koherentnoj viziji'.

Počasni Zlatni lav dodijeljen je nizozemskom arhitektu Remu Koolhaasu, već nagrađenom 2000. nagradom Pritzker, 'Nobelom' za arhitekturu.

Koolhaas (65) poznat je po projektu poslovne četvrti Euralille (Lille, Francuska), Središnje biblioteke u Seattleu (SAD) ili sjedištu kineske državne televizije u Pekingu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još