MET U LISINSKOM

Opera na velikom platnu Lisinskog

05.03.2015 u 11:46

Bionic
Reading

U ciklusu prijenosa opernih predstava iz Metropolitana, na veliko filmsko platno Lisinskog uskoro dolaze 'La Donna del Lago' i 'Cavalleria Rusticana'

Prva na rasporedu je opera G. Rossinija 'La Donna del Lago' 14. ožujka uod 19 sati . Joyce DiDonato i Juan Diego Flórez pjevaju u bel canto izvedbi La Donna del Lago, po prvi put nastupajući u Metu. DiDonato pjeva glavnu ulogu Elene, mlade žene kojoj se udvaraju dva muškarca, a Flórez u svojoj petoj izvedbi “Live in HD” bel canto uloge Giacoma, dobronamjernog kralja Škotske. Michele Mariotti dirigira redateljskim debijem Škota Paula Currana u koprodukciji sa Santa Fe Operom u kojoj je premijera održana 2013. Uloge tumače i Daniela Barcellona kao Malcolm, John Osborn kao Rodrigo i Oren Gradus kao Duglas.

G. Rossini: La Donna del Lago

'Cavalleria Rusticana/I Pagliacci' slijedi 3. svibnja od 18:30 sati. David McVicar režira Metovu prvu novu produkciju dviju popularnih realističnih opera, nakon 45 godina, s Marcelom Alvarezom koji debitira u dvije tenorske uloge: nepokajničkog zavodnika Turiddua i klauna Cania. Eva-Maria Westbroek pjevat će ulogu Santuzze, ostavljene žene u srcu Cavallerie Rusticane, a Željko Lučić kavalira Alfija. Patricia Racette u ulozi Canijeve zlosretne žene Nedde u Pagliacciju, a George Gagnidze u prvom pojavljivanju u Metu kao Tonio. Glavni dirigent Meta Fabio Luisi ravnat će objema operama.