Kulturmiks DEVICE_ART 4.012

Festival koji će oduševiti obožavatelje robotike i gadgeta

  • Autor: G. K.
  • 5.10.2012 12:28:35
  • 5.10.2012 11:01:28

Device_art 4.012, četvrto izdanje KONTEJNER-ova međunarodnog festivala robotike, gadgeta i naprava, glavni je krivac za novu kreativnu koliziju čudnih, bizarnih, duhovitih i provokativnih tehno-umjetničkih koncepata, ovaj put smještenu u prostore zagrebačkog Studentskog centra od 10. do 14. listopada

Nakon tri uspješna Device_art trijenala davne 2004. godine i početnog osluškivanja potencijala regionalne device umjetničke scene, nakon bavljenja fantastičnim prekooceanskim žarištem nove tehnološke umjetnosti − San Franciscom − i nakon nedavne dalekoistočne avanture, tijekom koje je KONTEJNER posjetio još jedno izvorište device umjetnosti − Japan − novo festivalsko izdanje vraća se na europski kontinent da bi istražilo možda najkultniji lik sci-fi pop kulture i kreativne znanstveno-tehnološke scene uopće: lik robota!

Gdje saznati zanimljivosti o počecima robotičkih naprava, na kojem mjestu doznati kako su se s vremenom razvijale i mijenjale i što se danas događa s njima? Budući da je jedna od prvih asocijacija na riječ 'robot' za mnoge vezana uz Karela Čapeka i njegovu domovinu Češku, KONTEJNER se odlučio vratiti korijenima i baciti oko na ono što nudi suvremena češka umjetnička scena posvećena novim tehnologijama.

Ove godine publiku očekuju brojne izložbe, konceptualne instalacije, radionice, okrugli stolovi i robotski filmski program. Više o sadržaju provjerite na službenim stranicama festivala.


217910 ,217817,217085 ,217200
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još