EPIDEMIJA ČITANJA

Izložite se zarazi koju širi Interliber

05.11.2015 u 20:19

  • +12

Najavljeni sajmovi Interliber i Infogamer by Reboot

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Ovogodišnji 38. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojem će posjetitelji vidjeti pregršt novih naslova knjiga, biti na predstavljanjima te susresti hrvatske i inozemne književne zvijezde i s njima neposredno razgovarati, održava se od 10. do 15. studenoga u V. i VI. paviljonu Zagrebačkoga velesajma (ZV), najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare

Ravnateljica ZV-a Marina Pavković istaknula je kako će ljubitelji knjige uz razgledanje novih moći povoljno nabaviti knjige koje prije nisu uspjeli kupiti. Prošle godine Interliber je posjetilo više od 130 tisuća posjetitelja, rekla je te ih pozvala da se zaraze knjigom i uživaju u toj epidemiji.

Pavković je najavila i održavanje sajma Infogamer by Reboot od 11. do 15. studenoga, na kojemu će biti dostupne nova tehnika i tehnologija.

Voditelj projekta Interliber Bruno Ušurić istaknuo je da će na Interliberu biti 266 izlagača, a među njima će se predstaviti i kineski nakladnici. Posjetitelji će moći doći na Interliber od 10 do 20 sati, a zadnji dan, u nedjelju, do 21 sat, rekao je Ušurić.

Mišo Nejašmić iz Zajednice nakladnika i knjižara najavio je neke novosti na Interliberu, među kojima je otvaranje Znanstvenoga kvarta. On predstavlja interaktivni pristup prenošenja znanja i popularizacije svih znanosti na praktičan način, rekao je dodavši kako će taj prostor biti otvoren u VI. paviljonu.

Najavio je i izložbu starih Biblija koju će pokazati Drago Obradović, stručnjak za biblijsku arheologiju.

Bojan Marković i Damir Đurić govorili su o sajmu Infogamer by Reboot, a on je po njihovoj ocjeni među četiri takva najveća sajma u Europi. Naglasili su također da je četvrtina posjetitelja tog sajma iz europskih zemalja.