Književnost 50 TISUĆA ČLANAKA

Leksikografski zavod 'Miroslav Krleža' na internetu

  • Autor: Hina
  • 3.7.2009 9:54:33
  • 3.7.2009 9:23:44

Informatizacija Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža omogućila je zaposlenicima Zavoda da svojim korisnicima pruže još jednu vrijednu uslugu, da, nakon više od stotinu enciklopedija, leksikona, atlasa i rječnika tiskanih otkad je osnovan 1950. godine, iziđu i na prostor interneta

Zavod će na portalu, na adresi enciklopedija.lzmk.hr, za početak postaviti i strukturno povezati članke iz Hrvatskog obiteljskog leksikona, kao svojevrsne okosnice, te Istarske enciklopedije, Filmskog leksikona i Nogometnog leksikona uz izbor članaka iz Hrvatskoga biografskog leksikona.

Tih više od 50 000 članaka trenutno čine prvi sadržaj portala koji će se od danas stalno nadopunjavati - novim člancima, preuzimanim iz već objavljenih izdanja, ali i novim podacima izravno za portal.

To je početak i nešto drukčijeg djelovanja Zavoda koji znanje što ga prikuplja i leksikografski obrađuje od sada neće prezentirati samo na papiru već i sve više, a naposlijetku i primarno, na ekranu, priopćeno je Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža".


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još