'S ONE STRANE'

Posebno priznanje Ogrestinom filmu na festivalu u Argentini

24.10.2016 u 16:36

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film 'S one strane' Zrinka Ogreste, hrvatski kandidat za 89. nagradu Oscar u kategoriji najboljih stranih filmova, osvojio je posebno priznanje na festivalu 'Al Este del Plata' održanom u Buenos Airesu i Cordobi

Hrvatski film nagradio je žiri u kojemu su bili češki redatelj Petr Vaclav, programski direktor festivala Marcelo Alderete i argentinski producent Nicolas Batlle, dok je najboljim filmom proglašen 'Koza' Ivana Ostrochovskog.

Središnji lik Ogrestinog sedmog cjelovečernjeg igranog filma je patronažna sestra Vesna (Ksenija Marinković), koja je dvadeset godina ranije s djecom preselila u Zagreb, pobjegavši od događaja s kojima se u manjoj sredini više nije mogla nositi. Prošlost je sustiže u obliku telefonskih poziva koji otkrivaju od čega je pobjegla i može li od toga uopće pobjeći.

Festival Al Este del Plata, koji se održava u listopadu, argentinskoj publici predstavlja najbolja ostvarenja iz zemalja Središnje i istočne Europe. Među devet filmova u natjecateljskom programu ovogodišnjem, trećem izdanju festivala bio je i 'Zvizdan' Dalibora Matanića.

Ogrestin film ovih je dana prikazan i na CinEastu – Festivalu srednjeeuropskog i istočnoeuropskog filma u Luksemburgu te na Međunarodnom filmskom festivalu u Haifi, a tijekom studenog odlazi na festivale u Solunu i Ljubljani.