od 25. travnja

'Ekskurzija' Une Gunjak u kinima

14.04.2024 u 22:51

Bionic
Reading

Ekskurzija, fascinantan film koji se bavi temom seksualnog sazrijevanja u režiji dobitnice europskog Oscara, Une Gunjak, stiže u domaća kina! Važnu filmsku priču o sarajevskoj tinejdžerici, koja progovara o odrastanju u vremenu nesigurnosti, rasapa moralnih vrijednosti i vladavine selfie kulture, od 25. travnja pogledajte u CineStaru Branimir i Kino mreži

Naizgled bezopasna laž dovodi Iman (Asja Zara Lagumdžija) u središte školskog skandala. Dok se njezin razred priprema za izlet, Iman privlači pažnju starijeg dečka. Kada za vrijeme igre istine ili izazova slaže da je s njim spavala, glasina se proširi školom i stvari izmiču kontroli, stoji u najavi.

Ekskurzija je dugoiščekivani cjelovečernji prvijenac bosanskohercegovačke redateljice i scenaristice Une Gunjak. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je primio posebno priznanje u programu Concorso Cineasti del presente. Unin kratki film Kokoška, u njemačko-hrvatskoj koprodukciji, ovjenčan je nagradom Europske filmske akademije (EFA) 2014.