Ljetne noći Teatra EXIT

Za sve ljubitelje kazališnog doživljaja

20.07.2023 u 17:19

Bionic
Reading

Ljetne noći Teatra EXIT, u četvrtak, 20.07. u 21h nude NEVJEROJATAN DOGAĐAJ

U virtuoznoj kazališnoj i glumačkoj igri, punoj kalamburičnih zapleta u stilu suvremene komedije dell' arte, četvero mladih glumaca – Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički transformirat će se pred vama, snagom svog talenta i zavidnom vještinom, u više od dvadesetak likova koji su se jednoga dana našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u vašem gradu.

Predstava NEVJEROJATAN DOGAĐAJ, na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, problematizira našu istraumatiziranu stvarnost, sve težu i za mnoge nepodnošljivu svakodnevicu, borbu da se opstane i izvuče iz neplaćenih računa, kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće i svih nemogućih, ali bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog neoliberalno-kapitalističkog vremena u kojem živimo.

Svi su ti problemi upisani u živote sedam glavnih i još petnaestak sporednih likova koje ćete upoznati tijekom predstave i koji će vam ispričati svoje, istovremeno smiješne i tužne priče te razotkriti pred vama i ono što nikome ne mogu, nemaju ili ne bi rekli – jer pozornica je, vjerujemo, ono mjesto gdje možemo i moramo do kraja razgolititi i stvarnost i našu intimu, nasmijati se do suza tuđim i svojim slabostima, glupostima pa i nesrećama – gdje se možemo rasteretiti, utješiti, osvijestiti i zajedno doživjeti i trenutke katarze.

Već idući dan u petak, 21.7. u 21h na repertoaru je očaravajuća i romantična drama KONSTELACIJE u kojoj igraju Olga Pakalović i Vladimir Posavec Tušek. Na smiješan, ali vrlo intelektualan način, autor kroz slučajan susret i upoznavanje likova kroz predstavu - žene i muškarca - istražuje granice slobodne volje, ali i veliku ulogu koju slučajnost igra u našim životima.

Subota ujutro, 22.07. u 11h rezervirana je za naše najmlađe i gostujuću predstavu SMJEHULJICA I MRGUD (GOSTOVANJE: Kazalište Prijatelj). Zajedno otkrijmo zašto je baš sve razlog za smijeh! Predstava igra u Teatru EXIT, Ilica 208. Namijenjena je djeci od 5 do 13 godina.

Od kakvih čuda je sazdana naša svakodnevica, doznajte na predstavi MALA ČUDA koja se izvodi u subotu, 22.07. u 21h u Studiju EXIT, Gundulićeva 37/1.

U isto vrijeme, ali na drugom mjestu, u subotu, 22.07. u 21h, na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, uronite u najizvođeniju kazališnu ljubavnu priču na svijetu - LJUBAVNA PISMA (GOSTOVANJE: Kazalište Planet Art). Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmijeh, ali i poneko sjećanje na velike, skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

FINAL ACT/POSLJEDNJI ČIN autorice/redateljice/izvođačice Lucije Barišić (GOSTOVANJE) pogledajte u ponedjeljak, 24.07. u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1. Predstava se bavi intimnom pripovijesti o činu umiranja na osobnoj razini, no također na lucidan, humorističan, otvoren i poetičan način otvara mnoga pitanja koja se postavljaju u aspektu društva i kolektivnog straha od smrti.

LUCY - PERFORMANCE je autorski projekt Aleksandra Aceva (GOSTOVANJE) koji govori o nastanku i razvoju ljudskog tjelesnog izraza kroz milijune godina, a kojeg možete pogledati u utorak, 22.07 u 21h na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1.

ONLINE PRODAJA ULAZNICA: https://teatarexit.hr/raspored-predstava/14-ljetne-noci/

Sve informacije možete pronaći na www.teatarexit.hr ili nam se obratite na broj telefona 01/3704-120 te na e-mail: prodaja@teatarexit.hr