izdanje frakture

Promocija nove knjige Rat i ekskluzivna izložba fotografija Miljenka Jergovića

11.03.2024 u 16:16

Bionic
Reading

U četvrtak 14. ožujka održat će se književna tribina Razotkrivanje, promocija knjige Rat nagrađivanog pisca i novinara Miljenka Jergovića i ekskluzivna izložba autorovih fotografija, koja će se održati u Knjižari Fraktura u 19 sati

Uz autora, o knjizi i izložbi govorit će Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.

Nakon Trojice za Kartal (Bodoni, 2022.), remasteriranog izdanja svoje kultne knjige priča Sarajevski Marlboro (Fraktura, 2018.), koji je nagrađen prestižnom nagradom Fric za najbolju fikcijsku prozu, Miljenko Jergović napisao je još jednu posvetu gradu – ovoga puta neimenovanom, svakom ranjenom gradu na svijetu poput Buče ili Alepa, gradu u kojemu žive, dišu i vole ljudi okruženi smrću.

Nakladnička kuća Bodoni otvara vrata u odaje svjetske i domaće literature. 'Bez obzira na to voliš li sjaj suvremenih klasika ili finu patinu svevremenskih naslova, tu ćeš pronaći nešto za sebe. Otkrij vječni hit svjetske književnosti, roman Idiot Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, koji će novi prijevod Ivane Peruško približiti mlađim čitateljicama i čitateljima. Zaljubi se u Obiteljski rječnik talijanske književnice, prevoditeljice i intelektualke Natalije Ginzburg, u prijevodu Ane Badurine, koji vješto isprepliće privatno i političko u velikoj priči o ratu, ljubavi i prijateljstvu. Neka te nadahne Dnevnik spisateljice, zapisi jedne od najznačajnijih engleskih spisateljica Virginije Woolf, koje je iz oko 2000 stranica izabrao i priredio njezin suprug Leonard Woolf, a na hrvatski prevela Anda Bukvić Pažin.