GLOBAL MOBILE AWARDS

LG G3 i iPhone 6 su najbolji pametni telefoni

04.03.2015 u 17:00

Bionic
Reading

Na tradicionalnim Global Mobile Awards, u kojima proizvode ocjenjuje više od 300 neovisnih stručnjaka, analitičara, novinara i akademika, nagrade su pokupili mnogi. Ipak, nagradu za najbolji smartphone su odnijela dva proizvođača, Apple sa svojim iPhoneom 6 te LG s modelom G3

GSM Association, koja organizira Mobile World Congress u Barceloni, ostvarila je i 20. izdanje pripadajućeg Global Mobile Awardsa.

Uz hrpu proizvodnih kategorija za nagrade, valja izdvojiti one najbitnije potrošačima te napomenuti kako su prijave za proizvode morale biti okončane u studenom 2014., što znači da uređaji predstavljeni na MWC-u 2015 nisu ušli u računicu.

Za iPhone 6 suci su rekli kako je riječ o uređaju u svakom smislu boljem od prethodnika, ali koji je ostao 'vjeran srži' - izvrsnim performansama i nevjerojatnom tržišnom uspjehu. LG G3 je pak pohvaljen za izvrsnost i dizajn, posebno kada je riječ o ekranu.


Kad je riječ o najboljem niskobudžetnom pametnom telefonu, prva generacija Motorolinog Moto E je odnijela krunu, uz komentar da je riječ o rješenju bez kompromisa - iako niske cijene.

Najboljim tabletom je ocijenjen Microsoftov Surface Pro 3. 'Surface Pro 3 je brižno inženjerski dizajniran, tako da spaja svijet potrošača koji vole stvarati sadržaj i onih koji uživaju u sadržaju. Korisnici mogu prihvatiti ovaj tablet i zaboraviti na PC bez žaljenja', stoji u opisu Microsoftovog tableta.

Nagradu za najbolji nosivi gadget ugrabila je Motorola - svojim pametnim ručnim satom Moto 360.

U svijetu mobilne sigurnosti, Samsungov KNOX je osigurao Global Mobile Awards priznanje, kao rješenje koje istinski doprinosi sigurnosti korisnika. O pobjednicima u svim kategorijama je moguće pročitati na GMA stranicama