zanimljivosti s mwc-a 2021

Majica s ušivenim sustavom za praćenje, novi tableti, pametne naočale... Pogledajte što je sve predstavljeno u Barceloni

01.07.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Iako se održava u posebnim okolnostima, sajmu Mobile World Congress u Barceloni ne nedostaje zanimljivih noviteta

Već ste imali prilike kod nas pročitati što su Samsung i Elon Musk imali prilike reći i ponuditi tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni (Španjolska).

Pogledajmo što je još od zanimljivih noviteta bilo dostupno.

Tvrtka Lenovo predstavila je modele tablet računala Yoga Tab 13 i 11 te jeftinija izdanja Tab M7, M8 i Tab P11 Plus.

Yoga Tab 13 i 11 specifični su po tome što ih se može okačiti za nešto ili postaviti kako bi samostalno stajali, zahvaljujući novom postolju od nehrđajućeg čelika.

Dolaze s LCD zaslonima koji imaju zaštitni sloj protiv otisaka prstiju i podržavaju korištenje digitalne olovke Lenovo Precision Pen 2.

Yoga Tab 13 je opremljen baterijom koja može izdržati do 12 sati rada bez punjenja, ima četverostruke zvučnike JBL s tehnologijom Dolby Atmos, procesor Snapdragon 870 i podršku za Wi-Fi 6.

U prodaju kreće uskoro, po početnoj cijeni od 799 eura.

Yoga Tab 11 pokreće MediaTekov Helio G90T. Može se pohvaliti zaslonom razlučivosti 2K s tehnologijom Dolby Vision. Na tržištu je od srpnja ove godine, po početnoj cijeni od 349 eura.

Tab P11 Plus ističe se zaslonom dijagonale 11 inča (27,9 cm) i razlučivošću 2000 puta 1200 piksela te četverostrukim zvučnicima s Dolby Atmosom.

Tab P11 Plus stiže tijekom srpnja s početnom cijenom od 299 eura, Tab M7 će koštati 119 eura, a Tab M8 će biti pušten u prodaju kasnije ove godine. Cijena će mu biti objavljena naknadno.

Također smo imali prilike vidjeti i Smart Clock 2, njihov novi uređaj za pametni dom koji istovremeno može služiti kao radio, noćno svjetlo, podloga za punjenje i osobni pomoćnik.

Stiže u kolovozu, po cijeni od 89,99 eura.

TCL je ponudio pametne naočale NXTWEAR G s OLED zaslonom koje možete povezati s pametnim telefonom kako bi na njima gledali video kao da koristite zaslon dijagonale 140 inča (355,6 cm).

Postoji i drugi razlog zašto je povezivanje nužno - nemaju ugrađenu bateriju. Bit će dostupne od ove godine za 599 eura.

Predstavili su Alcatel 1, vrlo jeftini (59 eura) pametni telefon s operativnim sustavom Android 11 i zaslonom dijagonale pet inča (12,7 centimetara) koji bi na europsko tržište trebao stići u kolovozu.

Imaju i pametni sat za djecu MoveTime Family Watch 2, s podrškom za 4G i video pozive. Također je prikazan i router za mreže 5G kojeg je moguće koristiti na otvorenom.

Tvrtka ZTE najavila je YouCare, sustav za praćenje i nadzor na daljinu ušiven u majicu kratkih rukava, koji se može povezati s mrežama 5G kako bi omogućio praćenje raznih zdravstvenih parametar poput EKG-a, disanja, temperature tijela, znojenja...

Deutsche Telekom će udružiti snage sa Samsungom kako bi razvili ekološki prihvatljiviji pametni telefon za široke narodne mase. Bit će ga lakše popraviti, a imat će i zamjenjivu bateriju.

Narednih dana premijere bi mogli imati novi uređaji Huaweija, Nokije, Sonyja i niza drugih proizvođača.