PREMA DISPLAYMATEU

Microsoftov Surface Pro 3 ima jedan od najboljih mobilnih ekrana uopće

31.07.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Prema istraživanju kompanije DisplayMate Technologies, Microsoftova nova generacija Surface Pro tablet računala ima jedan od najboljih mobilnih ekrana uopće. U nedavno objavljenom izvješću, kompanijin Raymond Soneira nije krio oduševljenje. Surface Pro 3 po njegovim podacima ima jedan od 'najpreciznijih i najboljih ekrana dostupnih na bilo kojoj platformi i operativnom sustavu'

Za razliku od brojnih recenzija koje su hvalile ekran Microsoftovog tableta bez posebnog tehničkog detaljiziranja, DisplayMate raspolaže brojnim mjernim uređajima kojima je kvalitetu i potvrdio. Bilo da je riječ o točnosti reprodukcije boja, učinkovitosti ili oštrini, Surface Pro 3 se pokazao izvrsnim.

'Surface Pro 3 također ima najtočniji prikaz boja na zaslonu od svih tableta ili smartphonea koje smo ikad mjerili za sRGB/Rec.709 standard, koji se koristi u gotovo svom potrošačkom sadržaju za digitalne aparate, HDTV uređaje, internet, računala, što uključuje i fotografije, video i filmove', navodi Soneira.


12-inčni IPS ekran razlučivosti 2.160 puta 1.440 piksela se tako pokazao punim pogotkom, a iako se na Super AMOLED ekrane iz Samsunga gleda zbog izvrsne svjetline i zasićenosti boja, Surface Pro 3 ima precizniji prikaz, što je ključna značajka za kreativne profesionalce.

Vrijedi podsjetiti da je u testiranjima iz 2013. godine na DisplayMate Amazonov Kindle Fire HDX 8.9 bio prvi uređaj koji je u svim kategorijama postigao 'zelene' ocjene (vrlo dobro ili odlično), a Microsoftov Surface Pro 3 je drugi uopće uređaj koji je učinio isto. DM navodi kako je Microsoftov uradak korektnije kalibriran te u konačnici odnosi višu ocjenu. Više informacija i metode testiranja moguće je pronaći na linku