AGRO STARTUP

Tolušić: Dajemo po 50.000 eura za startupe

25.10.2016 u 14:22

Bionic
Reading

U prostorijama Agronomskog fakulteta u Zagrebu u utorak se održava 'Agro Startup' konferencija na kojoj je prisutno više od 150 studenata Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

Organizator konferencije je udruga 'Zemlja i ljudi' i agencija Apriori World.  Konferenciju je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te predsjednik udruge 'Zemlja i ljudi' Miroslav Kovač.

Tolušić je studentima poručio: 'Ministarstvo je osiguralo po 50.000 eura bespovratnih sredstava za startupe. Volio bih da se ohrabrite i krenete, mladi su ti koji trebaju pokrenuti poljoprivredu. Ministarstvo vam je na raspolaganju.'

Denis Matijević, predsjednik Uprave tvrtke AgroFructus predstavio je projektni zadatak: 'Razrada poslovne ideje vezane uz proces dovođenja voća i povrća od polja do stola.'

Natječaj je prvenstveno namijenjen studentima Agronomskog fakulteta. Prihvatljive su sve ideje vezane uz proizvodnju, preradu i stavljanje na tržište voća i povrća, kao i sve ostale ideje su na bilo koji način vezane uz voće i povrće.

AgroFructus Grupa spremna je investirati u realizaciju najboljeg projekta ili više njih kroz dvije opcije: ulaganje u zajedničku kompaniju s iznosom od maksimalno milijun kuna ili kroz otkup projekta od projektnog tima s iznosom od maksimalno 100.000 kuna.

Predstavljanje rješenja projekata održat će se na 2. poljoprivrednoj konferenciji 'Slavonika' koja će se održati 23. veljače 2017. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.