TRŽIŠTE KAPITALA

Dionice Leda, Jamnice i Podravke ostvarile milijunski promet

Bionic
Reading

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u utorak je bilo obilježeno porastom dioničkih indeksa, kao i ukupne likvidnosti te su pritom tri dionice zabilježile milijunske promete

Svi dionički indeksi trgovanje su zaključili u zelenom teritoriju, pri čemu je indeks CROBEX uzletio 0,65 posto, što je njegov najveći dnevni rast od početka lipnja. Uži indeks CROBEX10 porastao je 0,48 posto. Svi sektorski indeksi zaključili su dan u plusu, pri čemu najveći rast od 1,12 posto bilježi indeks turističkog sektora.

Ukupna likvidnost porasla je u odnosu na prethodni trgovinski dan. U redovnom prometu protrgovano je 10,9 milijuna kuna, a dodatnih 20,6 milijuna kuna ostvareno je u OTC transakciji dionicom Granolia.

Najlikvidnije izdanje bila je dionica Leda s 2,4 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,6 posto. Preko dva milijuna kuna prometa ostvarila je i dionica Jamnice, koja je pri tome oslabila oko 1 posto. Među milijunaše se još ugurala i dionica Podravke koja je na 1,6 milijuna kuna prometa ostvarila rast cijene od 1,3 posto.

Uvjerljivi dobitnik dana je dionica Brodospasa koja je skočila 7,7 posto, međutim na prometu od svega 42 tisuće kuna. Od likvidnijih izdanja, znatnije poraste još su ostvarile dionice Optime Telekoma, Liburnia Riviera Hotela i Atlantic Grupe, koje su uzletjele redom 3,9 posto, 3,4 posto i 3,2 posto.

Titula gubitnika dana ide dionici Luke Rijeka, koja je potonula 3,4 posto, no sa svega 39 tisuća kuna prometa. Gubitke su zabilježile još dionice Viadukta, Hotela Maestral i već spomenute Jamnice, koje su redom pale 2 posto, 1,5 posto te 1 posto.

Dobitnik dana  Brodospas  +7,69%  350,00

Gubitnik dana  Luka Rijeka  -3,36%  46,00

CROBEX  +0,65%  1.737,55

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE.