PROMO: PLEMENIT.COM

Što će se dogoditi s vašom ušteđevinom ako se raspadne eurozona?

31.03.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Tektonski poremećaj na valutnom tržištu zbog grčkog ponovnog uvođenja drahme mogao bi domino efektom pokrenuti val nepovjerenja prema eurskoj valuti, a što bi moglo prouzročiti dodatni nagli pad vrijednosti eura

Premda je izlazak Grčke iz eurozone sve izvjesniji, malo tko se o temi grčkog bankrota i prestanka uporabe eura uopće usuđuje javno govoriti. George Soros, milijarder i jedan od najuspješnijih svjetskih investitora, u intervjuu za poslovnu televiziju Bloomberg izrekao ovih dana prilično mračnu prognozu o grčkoj monetarnoj budućnosti. Prema njegovom mišljenju, šanse za ponovno uvođenje drahme prilično su velike.

Prilikom stvaranja eura, zemlje Europske Unije koje su prihvatile zajedničku valutu nisu precizno odredile proces prestanka uporabe eura u nekoj od zemalja. Ideja napuštanja eura u vrijeme uvođenja nove europske valute bila potpuno nezamisliva. Stoga bi raspad eurozone, ako se doista dogodi, mogao biti nepredvidljiv i bolan.

Tektonski poremećaj na valutnom tržištu zbog grčkog izlaska iz eurozone, te ponovnog uvođenja drahme, mogao bi domino efektom pokrenuti val nepovjerenja prema eurskoj valuti, a što bi moglo prouzročiti dodatni nagli pad vrijednosti eura. To bi pak moglo znatno obezvrijediti ušteđevinu hrvatskih građana, koji tradicionalno svoj novac čuvaju upravo u toj inozemnoj valuti.

Naše bake i djedovi svoj su novac pohranjivali drugačije

U takvim okolnostima velike neizvjesnosti, postavlja se pitanje: kamo pohraniti svoju teško stečenu likvidnu imovinu ako euro nije čvrsta i sigurna valuta? Postoji li uopće išta u što bi svaki pojedinac mogao smjestiti svoje bogatstvo, nešto čvrsto i postojano, nešto kompaktno, likvidno i prepoznatljivo diljem svijeta? Na sreću, odgovor je: postoji!


To sredstvo pohrane vrijednosti ima tradiciju dugu mnogo stoljeća. Naše bake i djedovi svoju ušteđevinu nisu pohranjivali u papirnati novac, zato jer su im države i njihove valute propadale pred vlastitim očima. Umjesto toga, svoju likvidnu imovinu pohranjivale su u plemenite kovine, i to osobito u zlato.

Zlato je izdržalo su svaki test vremena, svaku društvenu nedaću, svaki rat ili bolest. Plemenite kovine predstavljaju svojevrsnu sigurnost i jamstvo da će vrijednost vaše imovine ostati očuvana kroz duga vremenska razdoblja.

Ako želite doznati više o plemenitim kovinama kao o sredstvu pohrane vrijednosti, posjetite internetske stranice vodećeg hrvatskog ponuđača monetarnog zlata i srebra

Monetarno zlato proizvodi se u formi zlatnih poluga veličine od 1 grama do 1 kilograma, te u formi zlatnih kovanica. U skladu sa smjernicama Europske Unije, na kupnju zlatnih poluga i zlatnih kovanica koje imaju svojstvo monetarnog zlata ne plaća se nikakav porez, dakle ni porez na dodanu vrijednost. (Podsjećamo: na vašu štednju i u domaćoj i u inozemnoj valuti odnedavno plaćate porez na kamatu!)

 Prodaja zlatnih poluga po najvišim europskim standardima

Monetarno je zlato vrlo likvidna forma imovine, koju je moguće u svakom trenutku pretvoriti u bilo koju drugu svjetsku valutu po tečaju koji se formira na svjetskom tržištu. A razlika između kupovne i prodajne cijene otprilike je usporediva s razlikom između kupovnog i prodajnog tečaja bilo koje dvije valute.

 

Tvrtka Tetragram iz Zagreba putem brenda "Plemenit" svojim klijentima nudi kupnju i prodaju monetarnog zlata u formi zlatnih poluga i zlatnih kovanica u skladu s najvišim europskim standardima i po vrhunskoj cijeni!

Cjelokupnu ponudu monetarnog zlata svojim kupcima nudimo ne samo uz besprijekornu kvalitetu, nego i po vrhunskim cijenama, usporedivim s cijenama u Švicarskoj, Njemačkoj ili Austriji.

Zaštitite vrijednost svoje imovine. Pretvorite barem dio svoje ušteđevine iz eura ili kuna u zlatne poluge još danas! Nazovite nas odmah na broj 01/236-58-57 i zatražite ponudu ili nas posjetite na našim internetskim stranicama Plemenit