ITEKAKO SE ISPLATI

Poduzetnici javite se na natječaje za EU fondove, evo što se nudi!

19.02.2015 u 14:20

Bionic
Reading

Donosimo vam pregled najavljenih natječaja iz fondova EU za područje Republike Hrvatske namijenjenih poduzetnicima u 2015. godini! Cilj natječaja je razvoj malog i srednjeg poduzetništva te razvoj novih kompetencija i stvaranje radnih mjesta. Svi najavljeni natječaji bit će objavljeni u formi Javnog poziva otvorenog do iskorištenja sredstava

Naziv natječaja: Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganja u opremu
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena osnivanju nove poslovne jedinice, proširenju kapaciteta, diversifikaciji proizvodnje ili temeljitoj promjeni u sveukupnom proizvodnom procesu. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 100 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom ožujka 2015. godine. Više informacija o natječaju pronađite ovdje.

Naziv natječaja: Ulaganje u proizvodnu tehnologiju
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena proširenju kapaciteta, diversifikaciji proizvodnje ili temeljitoj promjeni u sveukupnom proizvodnom procesu. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 47 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom ožujka 2015. godine. Više informacija o natječaju pronađite ovdje.

Naziv natječaja: Potpore za poboljšanje poslovnih procesa kroz informacijsko komunikacijske tehnologije

KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena uvođenju naprednih e-poslovnih modela te informatizaciji poslovnih procesa poduzetnika na nerazvijenim područjima . Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 3 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom II. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore za ulaganja u turizam

KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena investicijama u npr. hotele, marine, kampove i tematske kampove. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 50 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom II. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore za uvođenje standarda i certificiranje
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena ispunjavanju standarda i certificiranju proizvoda u svrhu povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 20 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom II. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore za naprednu poduzetničku infrastrukturu
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena ulaganjima u poslovnu infrastrukturu i povezane poslovne usluge. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 70 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom II. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore za inovacije
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena za ulaganja za poboljšanje inovacijskog potencijala, uključivanje u procese inovacija i komercijalizaciju rezultata. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 80 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom II. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore za poticanje internacionalizacije

KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena internacionalizaciji poslovanja poduzetnika. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 30 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom II. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore za razvoj poduzetničkih poslovnih vještina
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena za ulaganja za razvoj poduzetničkih vještina putem poduzetničkih potpornih institucija. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 53 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom III. kvartala 2015. godine.

Naziv natječaja: Potpore razvoju klastera
KRATAK OPIS: Potpora je namijenjena umrežavanju poduzetnika s ciljem jačanja njihove pozicije na tržištu. Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava u razdoblju od 2014. do 2020. godine je 40 milijuna eura. Objava natječaja se očekuje tijekom III. kvartala 2015. godine.

Važna napomena: Navedeni termini objave natječaja mogu kasniti u odnosu na službeno objavljene indikativne najave.
Ukoliko vam je potrebna konzultantska pomoć pri pripremi i pregledu vaših projektnih prijedloga obratite nam se na info@eu-projekti.com.

Više informacija o trenutačno otvorenim natječajima i onima u najavi možete pronaći ovdje