Poslovni vodič GREENVEST

Otvoren sajam 'zelenog' gospodarstva

  • Autor: tportal.hr
  • 25.10.2012 17:14:33
  • 25.10.2012 14:35:00

U zagrebačkom hotelu Esplanade otvoreni su prvi Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu 'Greenvest: Invest In Green Croatia'

Na trodnevnoj manifestaciji kojoj je cilj pružiti potporu razvoju 'zelenog' gospodarstva sudjeluju vodeće kompanije iz sektora obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u proizvodnim procesima i zgradarstvu.

Prilikom otvaranja Greenvesta ministar gospodarstva i malog poduzetništva Gordan Maras istaknuo je važnost Vladinog usvajanja nacrta prijedloga Zakona o energiji kojim se posebno vodi računa o zelenoj energiji. 'Upravo u zelenom segmentu otvara se novi prostor za investicije jer su hrvatske cijene ono što je potencijalnim ulagačima atraktivno', rekao je Maras.

Sudionicima se obratio i Tomislav Marjanović, direktor Greenvesta, koji je naglasio da je 'zeleno' gospodarstvo brzorastuće tržište s investicijama privatnog sektora u vrijednosti od 850 milijuna eura, od čega 650 milijuna otpada na projekte triju vjetroelektrana.

Tijekom manifestacije bit će održano više od 25 različitih skupova i rasprava, predstavljeno gotovo 500 milijuna eura vrijednih privatnih investicija u 'zeleno' gospodarstvo Hrvatske te promoviran niz 'zelenih' usluga i proizvoda.

Između ostaloga, održat će se prezentacija Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, testne vožnje Peugeot 508 RXH te ostalih hibridnih i električnih vozila, demonstracija vjetroturbine s vertikalnom osi za kućanstva te prezentacija prvog europskog green-tech online shopa.

Informacije o događanjima na Greenvestu možete pronaći na službenoj stranici Greenvest.com.hr.

219961,204521,200055,197105
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još