MOST DESIRED COMPANY

Studenti biraju najpoželjniju kompaniju

19.02.2009 u 14:50

Bionic
Reading

U tijeku je veliko istraživanje među studentima ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj o tome kakva su njihova očekivanja u pogledu budućeg zaposlenja i poslodavaca, koje provodi AIESEC Hrvatska u suradnji s istraživačkom kućom Media net

Dio je to velikog projekta pod nazivom MDC – Most Desired Company, što ga međunarodna organizacija AIESEC već godinama provodi u zemljama u kojima aktivno djeluje.

Anketiranje se provodi uživo na uzorku od 2000 studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, te na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Studentska populacija ovih fakulteta najbrojnija je u Hrvatskoj i čini 25.000 studenata, a samo zagrebački Ekonomski fakultet trenutno pohađa 13.000 studenata.

Studenti ovih fakulteta mogu birati različite smjerove studija koji će ih obrazovati za poslove financijskih i bankarskih stručnjaka, računovođa, ekonomskih planera, stručnjaka za tržište te organizaciju rada i poslovanja, odnosno menadžerske vještine i znanja.

Poslodavcima će rezultati istraživanja dati uvid u očekivanja njihovih budućih zaposlenika, ekonomskih stručnjaka i menadžera u pogledu početne plaće i uvjeta rada, profila kompanije i poslova na kojima bi željeli raditi, atmosfere i korporativne kulture kompanije, konzumacije medija i izvora informiranja o zaposlenju.

I poslodavcima i institucijama koje obrazuju njihove buduće kadrove istraživanje će pokazati koliko studenti ekonomskih fakulteta realno sagledavaju svoje mogućnosti u pogledu zaposlenja, pa prema tome i koliko su osposobljeni za praktičnu primjenu teoretskog znanja koje su obrazovanjem stekli.

Završetak istraživanja očekuje se krajem veljače, a prvi rezultati bit će poznati već početkom ožujka.

Voditelj projekta Filip Guščić (filip.guscic@gmail.com