ZŠEM

Što je potrebno za upis najbolje ocijenjene institucije među privatnim i javnim fakultetima u području ekonomije?

06.03.2024 u 09:19

Bionic
Reading

Osluškivanje potreba tržišta, predviđanje zanimanja budućnosti, unapređenje studijskih programa i razvijanje dodatne ponude za studente ono je što privatne fakultete čini poželjnima

Zagrebačka škola ekonomije i managementa najbolje je ocijenjena institucija među privatnim i javnim visokim školama te fakultetima u području ekonomije uz to među top 5% najboljih poslovnih škola u cijelom svijetu od 2013. godine. S više od 160 partnerskih sveučilišta i 34% međunarodnih studenata svoje mjesto pod suncem ZŠEM-a našli su i mnogi profesionalni sportaši, studenti koji su zaposleni te čak neki od njih razvijaju vlastite biznise, prijelaznici s drugih fakulteta i mnogi drugi.

Privatni fakulteti često su manji, fleksibilniji i usko povezani s poslovnom zajednicom zbog čega su privlačniji studentima. Zbog same činjenice što su privatni i posluju na otvorenom tržištu, privatni fakulteti moraju se boriti za svoj dio tržišta - studenata. Osluškivanje potreba tržišta, predviđanje zanimanja budućnosti, unapređenje studijskih programa i razvijanje dodatne ponude za studente ono je što privatne fakultete čini poželjnima.

ZŠEM na prijediplomskoj i diplomskoj razini nudi studije na engleskom jeziku kako bi svoje studente pripremila za poslovanje na stranim tržištima i sa stranim tvrtkama. Umrežavanje s poslovnom zajednicom kroz studijske programe od iznimne je važnosti za ZŠEM. Osim što su studenti ZŠEM-a kroz networking i gostujuća predavanja imali direktan doticaj s poslovnom zajednicom u više navrata su posjetili poduzeća te iz prve ruke vidjeli kako poduzeća funkcioniraju. U sklopu nastave posjećene su Podravka, Rimac Group, Pik Vrbovec, Plitvice Holiday Resort, Infobip, Maistra i mnoge druge.

7.3. posjetite ZŠEM i njihov Student Future Day - najveći sajam poslova za studente. Cilj ovog projekta je predstaviti ZŠEM, njegove studente i alumne uspješnim poslodavcima. Student Future Day omogućuje kvalitetno spajanje ponude i potražnje na tržištu rada, odnosno tvrtkama omogućuje lakši pristup motiviranim studentima te brže i efikasnije pronalaženje kvalitetnih studenata za stalne i povremene studentske poslove, stvaranje baze podataka, istovremeno pomažući studentima ZŠEM-a pri pronalasku stručne prakse i potencijalnog trajnog zaposlenja, ovisno o potrebama pojedine tvrtke u određenom trenutku. Sudjelovanjem na SFD-u studentima se omogućava lakši prijelaz sa studija na tržište rada.

Na međunarodnom polju su jako aktivni i vidljivi. Nedavno su na poziv organizatora UN Climate Week u Riyadhu u Saudiskoj Arabiji sudjelovali s velikom grupom studenata. Ono na što su pogotovo ponosni jest da je ZŠEM za više od 90% studenata – prvi izbor studija. Drugim riječima, studenti dolaze iz najboljih gimnazija i srednjih škola u Hrvatskoj te imaju izbor – mogu studirati na nekim od državnih fakulteta ili imaju opciju studiranja u inozemstvu. Na kraju se ipak odlučuju za ZŠEM i to im omogućava da svake godine upisuju izrazito talentiranu i ambicioznu generaciju – ljude koji će u budućnosti postati lideri i pokretači hrvatskog i europskog gospodarstva. Prošlog semestra na ZŠEM-u studiralo je preko 200 međunarodnih studenata iz cijeloga svijeta. Svjedoče međunarodnoj prepoznatljivosti ZŠEM-a te ih raduje što strani studenti odabiru Zagrebačku školu ekonomije i managementa, Zagreb i Hrvatsku kao destinaciju za studij i međunarodnu razmjenu.

Po novom Zakonu o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti za upis je potrebna  položena državna matura, kako gimnazijalaca tako i učenika strukovnih škola. Uz položenu maturu, za upis na ZŠEM potrebno je položiti prijemni ispit koji se sastoji od ispita iz matematike, ispita iz engleskog jezika, motivacijskog eseja i intervjua te test opće informiranosti za kandidate studija Poslovne matematike i ekonomije.

Želite li i vi biti dio uspješne priče Zagrebačke škole ekonomije i managementa pogledajte ponudu studijskih programa i prijavite se za studij već danas.

Prijemni ispit održava se 27. travnja, a prijaviti se možete putem internetske stranice ZŠEM-a.