SKUP EKONOMISTA U OPATIJI

Karamarko i Grabar Kitarović debitiraju kao ekonomski vizionari

31.10.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Na ovogodišnjem skupu ekonomista u Opatiji koji će se održati od 12. do 14. studenog sudjelovat će i jake snage HDZ-a. Trodnevni skup koji organizira Hrvatsko društvo ekonomista pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića, svojim predavanjima uveličat će predsjednik stranke Tomislav Karamarko i aktualna kandidatkinja na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović

Premda je glavna tema godišnjeg savjetovanja ekonomista 'Ekonomska politika Hrvatske u 2015. godini', na skupu neće sudjelovati predstavnici Milanovićeve vlade, glavnog kreatora ekonomske politike.

Umjesto njih, svoje ekonomske vizije predstavit će čelnici najjače oporbene stranke. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko otvorit će drugi dan skupa predavanjem 'Hrvatska – kako dalje?', a Kolinda Grabar Kitarović prvog će dana govoriti o 'Mogućnostima prevladavanja gospodarske krize - propuštenim prilikama i izazovima'.

Vladinu ekonomsku politiku na skupu branit će samo ministar obrazovanja Vedran Mornar, koji će održati uvodnu riječ na panelu o znanosti i obrazovanju kao ključnom faktoru razvoja.

Trodnevno savjetovanje ekonomista traži odgovore na pitanja: kamo idemo, što trebamo učiniti, kako možemo pridonijeti, ističu organizatori iz Hrvatskog društva ekonomista na čijem je čelu Ljubo Jurčić. Prvi dan posvećen je ekonomskoj politici s posebnim naglaskom na znanost i obrazovanje kao ključan faktor razvoja, drugi dan održivom gospodarskom razvoju i pogledu mladih znanstvenika, a treći dan tržištu rada i obrazovnom sustavu.