ARGUMENTIRANA KOŠARICA

Ininoj Upravi propalo glasovanje e-mailom

Bionic
Reading

Uprava Ine pokušala je pismenim glasovanjem potvrditi odluku o gašenju rafinerije Sisak. Međutim, i taj im je pokušaj propao jer se online glasovanju Uprave hrvatski članovi nisu odazvali, javlja HRT

Članovi Uprave Ine primili su u četvrtak ujutro e-mail poruku kojom se pozivaju na glasovanje o prenamjeni rafinerije Sisak u logističko-distributivni centar, piše Večernji list, navodeći da su hrvatski članovi Uprave mogli odgovoriti do kraja radnog dana u petak.

'No kako doznajemo iz kompanije, odlučili su ignorirati taj način glasovanja. Pismeno glasovanje nije predviđeno statutom Ine, o čemu je hrvatski trojac odlučio upozoriti Upravu', izvještava Večernji list

Iduća sjednica uprave Ine održat će se 7. listopada, a idućeg četvrtka održat će se sjednica Nadzornog odbora.

Da su hrvatski predstavnici u Nadzornom odboru i Upravi Ine zapravo u nemogućoj poziciji, smatra i premijer Zoran Milanović. 'To je natezanje i naguravanje u koje su nas doveli oni prije nas', rekao je premijer u emisiji HRT-a 'Javna stvar'.

Istaknuo je da je on za to da Hrvatska zadrži moderan svjetski rafinerijski kapacitet, odnosno da se u Hrvatskoj prerađuje nafta. Vlada želi čuti koji je plan Uprave Ine o daljnjim ulaganjima, naglasio je premijer.