Novac HANFA ODOBRILA PREUZIMANJE

EPIC nudi 29,78 kuna za dionicu Valamara

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobrila je na svojoj jučerašnjoj sjednici austrijskom trgovačkom društvu za financijska ulaganja i savjetovanja Epic iz Beča objavljivanje ponude za preuzimanje Valamar Grupe, dioničkog društva za razvoj turizma iz Zagreba

U rješenju HANFA-e, objavljenom na njihovoj web stranici, navodi se da je obveza objavljivanja ponude za preuzimanje za Epic i osobe koje s njom zajednički djeluju nastala sukladno zakonskim propisima i sklapanjem Ugovora dioničara u odnosu na Valamar.

Taj su Ugovor dioničara (o uspostavljanju odnosa zajedničkog djelovanja) 25. veljače ove godine sklopile tvrtka Epic te zagrebačke tvrtke Scapus d.o.o., Enitor d.o.o. i Satis.

Svi oni zajedno, kako se navodi u HANFA-inom rješenje, imaju ukupno 5.125.702 dionice Valamar Grupe, što predstavlja 81,42 posto udjela u temeljnom kapitalu odnosno 83,38 posto glasova od ukupnog broja glasova koje daju dionice Valamar Grupe s pravom glasa.

Sukladno zakonu cijena u ponudi za preuzimanje ne smije biti niža od prosječne cijene ostvarene na burzama koja iznosi 26,90 kuna po dionici, a ponuditelji se obvezuju da će u ponudi za preuzimanje platiti po dionici 29,78 kuna.

Zahtjev za odobrenje objavljivanje ponude za preuzimanje Valamara Epic je HANFA-i dostavio 19. ožujka ove godine, a 19. travnja i posljednju izmjenu i dopunu tog zahtjeva.

Prema podacima iz HANFA-inog rješenja Valamar ima više od 100 dioničara, a temljeni kapital mu iznosi 62,95 milijuna kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još