Novac LIKVIDACIJA QUAESTUS NEKRETINA

Završni udarac dioničara 'Škegrinom fondu'

Na glavnoj skupštini zatvorenog investicijskog fonda Quaestus nekretnine, zakazanoj za 29. kolovoza, najvjerojatnije će se donijeti odluka o njegovoj likvidaciji. Ta točka je naknadno dodana u dnevni red na traženje grupe dioničara koji drže 42,51 posto temeljnog kapitala fonda

Kao obrazloženje za njegovo gašenje navodi se trenutačna situaciju na tržištu nekretnina zbog koje fond ne može ostvariti zacrtane ciljeve.

Od prvih deset dioničara likvidaciju traže njih pet, među njima su tri mirovinska fonda (Erste plavi, PBZ Croatia osiguranje i A. Z.), SZIF d. d. i Željko Marić. Pridružili su im se još SN Holding Darka Ostoje i tvrtka Nikmark u vlasništvu Antuna Mikeca.

Likvidacija znači rasprodaju nekretnina, i nakon što se isplate vjerovnici i pokriju gubici ostatak novca će biti isplaćen dioničarima. U financijskom izvješću Quaestusa za prvu polovicu ove godine iskazana je neto vrijednost imovine od 309,1 milijuna kuna te gubitak od 38,4 milijuna kuna.

Navodno, prema informacijama koje smo dobili od izvora upućenog u poslovanje fonda, likvidacija neće značiti i definitivni kraj društva, već će se ono preorijentirati na druge djelatnosti.

Quaestus nekretnine sve do siječnja ove godine vodili su Borislav Škegro i Tomislav Matić, međutim prvo nakon sukoba s Hanfom, na čelu koje je tad bio Ante Samodol, a onda i s dijelom dioničara njih dvojica su maknuta iz uprave.

Fondom trenutačno upravlja varaždinska FIMA Global Invest, a u nadzornom odboru je uz predstavnike mirovinskih fondova i Marijan Hanžeković.

174207,173648,169445,152553
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još