Novac DEVET MJESECI

Manji prihodi i dobit Adris Grupe

  • Autor: Z.K.
  • 30.11.2008 15:44:34
  • 30.11.2008 15:44:25

Adris Grupa je u prvih devet mjeseci 2008. ostvarila ukupni prihod od 2,59 milijardi kuna što je za 2,1 posto manje nego lani. Dobit je iznosila 579,4 milijuna kuna što predstavlja pad od 17,2 posto

Cigaretni dio poslovanja ostvario je 4,4 posto nižu količinsku prodaju u Hrvatskoj, uz istodobni rast prodaje na regionalnom tržištu. U ovoj godini TDR je počeo s izvozom svojih proizvoda na dva nova tržišta, talijansko i iransko.

Turistički dio poslovanja bilježi 5,4 posto više noćenja gostiju nego lani, a dobra popunjenost u posezoni najavljuje zadržavanje sličnih trendova do kraja poslovne godine. Hotelska kuća Maistra u vlasništvu Adrisa nedavno je dovršila prvi hotel s pet zvjezdica u Rovinju, Monte Mulini. Također, u cijelosti su zaokruženi postojeći proizvodi u Vrsaru (TN Belvedere, TN Petalon, TN Blesička) kako bi se, sukladno strategiji pozicioniranja ponude u viši cjenovni segment uz zadržavanje kapaciteta na istoj razini, stvorila ponuda znatno više kvalitete.

Tvrtka Abilia, Adrisovo poduzeće za upravljanje i razvoj poslovanja s nekretninama, uspješno završava projekt za tržište – stambeno naselje Sv. Vid u Rovinju. U sklopu akvizicijskih aktivnosti dovršene su pripreme za spajanje tvrtki za uzgoj i preradu ribe u vlasništvu Adris grupe, povećanje kapaciteta te tehnološko unapređenje i izgradnju prepoznatljivog brenda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još