KAMIONE ZAMEO VJETAR

'Protiv prirode ne možemo pa molimo Boga da se normalizira vrijeme'

19.01.2017 u 14:49

Bionic
Reading

Kolika je šteta nastala zbog loših vremenskih uvjeta koji su zaustavili transport robe, u darđanskom Ricardu, tvrtki koja slovi za najveću u ovoj branši u Hrvatskoj, tek će se zbrojiti. Dio kamiona uslijed snažne bure koja puše na Jadranu te loših vremenskih uvjeta na cestama ostao je zarobljen na putu

'Teško je procijeniti kolika je šteta. No šteta je i za onoga čija je roba u kamionima. Teško je sada izvlačiti pojedinačne segmente iz toga. Na kraju, u pitanju je viša sila, priroda protiv koje se ne može', govori za tportal direktor i vlasnik Ricarda Milan Vrdoljak.

U ovoj transportnoj tvrtki, koja je prema posljednjim službenim podacima u 2015. godini uprihodila 209,1, a dobit joj je iznosila gotovo 17 milijuna kuna, ističu da i loše vrijeme i stanje na cestama spadaju u opis posla. 

'To nam je u opisu posla'

'To je sve naš posao. Nije jednostavno ljudima u kabinama koji spavaju nekoliko dana na stajalištima, ali spremni su na takve stvari, kao što nije jednostavno ni onima koji danonoćno upravljaju ralicama kako bi očistili ceste', objašnjava on.

U ovoj baranjskoj tvrtki, koja broji gotovo 300 zaposlenih i ima isto toliko vozila za prijevoz svih vrsta robe, u stalnom su kontaktu sa svojim vozačima i redovito prate stanje na cestama.

'Ne možemo nikoga kriviti za ovu situaciju. To je viša sila. Na nekim lokacijama prethodnog dana uopće nije bilo prometa, a negdje se odvijao usporeno. Ovaj tjedan je skoro gotov pa molimo Boga da se normalizira situacija', zaključuje Vrdoljak.