POZITIVNI SIGNALI

Krediti poduzetnicima u Zagrebačkoj banci rasli pet posto

25.05.2015 u 14:55

Bionic
Reading

U prva tri mjeseca 2015. godine, Zagrebačka banka bilježi rast svih kredita malim poduzetnicima i obrtnicima – za ukupno pet posto više u odnosu na u isto razdoblje prošle godine

Trend blagog rasta time je nastavljen i nakon prvih pozitivnih signala u 2014. godine, pri čemu se u 2015. prvi put od početka recesije primjećuje i veći interes za dugoročne investicijske kredite.

‘Pozitivni trendovi posljedica su porasta potražnje, uslijed ulaska Hrvatske u Europsku uniju i veće dostupnosti EU fondova, a dodatno su osnaženi adekvatnom ponudom raznih vrsta kreditnih linija, namijenjenih posebno malim i srednjim poduzetnicima’, poručuje Anita Futivić Paćelat, direktorica Upravljanja prodajom Poduzetničkog bankarstva Zagrebačke banke.

Porast volumena kredita vezanih uz energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije iznosi 40 posto u 2015. u odnosu na prethodnu godinu.

Kreditiranje projekata financiranih iz europskih fondova je u 2015. veće za 15 posto u odnosu na 2014 godinu.

Ujedno, posebni poduzetnički krediti za ulaganje u turizmu i pripremu turističke sezone i ove godine nastavljaju rasti, prosječno za čak 25 posto.

‘Vjerujemo da će se trendovi rasta, koji se primjećuju u Zagrebačkoj banci nastaviti i u budućnosti, posebice u segmentu malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora razvoja gospodarstva’ zaključuje Anita Futivić Paćelat.