DVA DANA DO SLUŽBENOG OTVORENJA

U Ikei šoping već počeo!

19.08.2014 u 13:09

IKEA provela istraživanje o tome kako građani Hrvatske žive kod kuće

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Schlesinger

Bionic
Reading

Zagrebačka Ikea svečano će biti otvorena za dva dana, u četvrtak 21. kolovoza u 10 sati. Međutim njezinih 26 blagajni već je poslužilo prve kupce. Prije nekoliko dana Šveđani su napravili 'test šoping' u kojem su sudjelovali obitelji i prijatelji zaposlenika, a danas su u sklopu obilaska centra tu mogućnost imali novinari

Prije samog obilaska i šopinga Šveđani su predstavnicima medija prezentirali istraživanje hrvatskog tržišta. Hrvatima su prema toj anketi izuzetno važni balkoni, zbog čega su u Ikei odlučili u svojoj postavi imati čak 17 primjera uređenja balkona, a inače ih u ostalim centrima imaju samo tri.

Politička krema na otvaranju

Otvorenju Ikee u zagrebačkoj Rugvici prisustvovat će predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Svoj dolazak najavio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te brojni lokalni dužnosnici i političari. Iz Švedske dolazi potpredsjednik Ikea grupe Martin Hansson te šef tamošnjeg dijela kompanije Mathew Jasper.

U sklopu 'lokalne prilagodbe' Šveđani su odlučili pojačati i asortiman za uređenje domova s visokim stropovima.

Istraživanje je pokazalo da je hrvatskim kupcima najdraži stil 'popularno moderno' koji karakteriziraju svijetle boje, otvoreni prostor, niže sjedeće garniture i namještaj visokog sjaja.

Na dan otvorenja Šveđani očekuju da će zagrebačku Ikeu posjetiti između 10.000 i 30.000 kupaca. Bojeći se prevelike gužve, odustali su od prigodnih popusta i akcija.

Radi sigurnosti u centar će biti pušteno 5.000 kupaca, nakon čega će se vrata otvarati ovisno o izlasku posjetitelja.

Još veću gužvu u Ikei očekuju ovog vikenda, kad će doći mnogi iz istočne Hrvatske, ali i stranci koji će se vraćati s mora. Mamac za posjet hramu namještaja sigurno će biti i popularne cijene u Ikeinom restoranu i bistrou (hot dog i sladoled za samo tri kune).

Hrvatska Ikea među pet je najvećih u Europi i 10. po veličini u svijetu. Uređena je klasično 'ikeovski': u prizemlju je odjel s dekoracijama i raznim kućanskim sitnicama dok je na katu veći namještaj i restoran s 515 sjedećih mjesta. Pored blagajni je i poseban dio 'Kakvo je, takvo je' u kojem će se po nižim cijenama prodavati oštećeni ili vraćeni proizvodi.

Inače, sve kupljeno moći će se vratiti s računom i originalnom ambalažom u roku od 90 dana, a za članove programa vjernosti Ikea Family neće biti ograničenja.

Radno vrijeme robne kuće bit će od 10 do 20 sati (ponedjeljak – subota) dok će nedjeljom raditi do 18 sati. Restoran će se otvarati u 9.30.