ZBOGOM NEPROFITABILNOSTI

Podravka se rješava smrznute hrane?

Bionic
Reading

Istodobno uz pregovore s OTP-om o konačnom vlasniku 10,64 posto dionica iz neuspjeloga menadžerskog preuzimanja, u Podravki se radi na reviziji postojeće strategije, neslužbeno je Poslovnom dnevniku potvrđeno iz kompanije

Na nedavnoj investitorskoj konferenciji u Zagrebu menadžment je najavio da će uskoro odlučiti o dezinvestiranju nekih neprofitabilnih dijelova poslovanja, a analitičari su protumačili da je riječ o segmentu smrznute hrane i pekarskih proizvoda.

Poslovni piše da se sada radi na reviziji strategije nakon koje će se pred kompaniju postaviti novi ciljevi, koji će biti predstavljeni nadzornom odboru, a nakon usvajanja ide se u realizaciju.

Stabilizacija Podravke, nakon kolapsa s aferom Spice i pritvaranja dijela uprave, odvija se u tri faze. Prva, minimalizacija štete i razrješenje odnosa s OTP-om, trebala bi biti okončana do kraja godine. OTP banka je spremna prodati 10,64 posto dionica koje drži za račun Mola, a iako će se paket prvo ponuditi postojećim ulagačima, dosad je navodno načelan interes iskazalo nekoliko domaćih i stranih fondova. U tijeku je i financijsko restrukturiranje duga, nakon čega slijedi restrukturiranje tvrtke.