OPORAVAK OGLAŠAVANJA

RTL Grupa ostvarila dobit od 257 mil eura

26.08.2010 u 12:46

Bionic
Reading

Najveće europska komercijalna televizija RTL Grupa u srijedu je izvijestila da je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci poslovala s neto dobiti od 257 milijuna eura, nasuprot gubitku u istome razdoblju godine ranije u iznosu 105 milijuna eura

Takve rezultate u RTL Grupi poglavito pripisuju boljem od očekivanog poboljšanju u segmentu televizijskog oglašavanja.

U prvih šest mjeseci 2010. dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITA) iznosila je 537 milijuna eura, što je 46,3 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Takve rezultate ocjenjuju najboljim polugodištem u povijesti kompanije.

"Snažniji od očekivanog uzlet na zapadnoeuropskim tržištima televizijskog oglašavanja rezultat je ukupnog gospodarskog oporavka", kazao je izvršni direktor u toj grupi sa sjedištem u Luxembourgu Gerhard Zeiler.

"No, pokazuje i snagu televizije budući da su mnogi oglašivači ponovno otkrili jedinstvenu vrijednost toga medija za stvaranje brendova i zahvaćanje masovnog gledateljstva", dodao je.

U RTL-u, iz sastava njemačkog medijskog konglomerata Bertelsmann, iskazali su optimizam glede prognozi za čitavu 2010., pri čemu je čelnik Zeiler kazao kako se očekuje da će rezultati poslovanja za čitavu godinu biti znatno bolji.

Zeiler je ipak upozorio kako "vidljivost u pogledu ključnog četvrtog tromjesečja ostaje vrlo slaba".