NOVE BENZINSKE POSTAJE

Petrol zapošljava 300 ljudi

16.06.2010 u 13:30

Bionic
Reading

Grupa Petrol u idućih pet godina u razvojne projekte planira uložiti 428 milijuna eura, od čega će u hrvatsko tržište investirati oko 75 milijuna eura, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Grupe Petrol Aleksander Svetelšek

Do 2014. godine Petrol će povećati broj benzinskih postaja u Hrvatskoj sa sadašnjih 75 na 100 postaja, te dodatno zaposliti 300 radnika, a nove postaje gradit će se u Zagrebu, Zadru, Poreču, Splitu, Rijeci, Puli itd.

U našoj poslovnoj strategiji fokusirali smo se na kvalitetu, želimo postati najkvalitetnijom naftnom kompanijom u Hrvatskoj, te među prve tri prema tržišnom udjelu, naglasio je Svetelšek.

U sklopu takva plana, Petrol od 1. srpnja na svojim crpkama započinje prodaju nove generacije goriva najviše kvalitete, i to od najboljih svjetskih kompanija kao što su Total, BP, Shell, ENI, Lukoil i sl.

Osim trgovine naftom tvrtka je počela širiti posao i na energetsku djelatnost, koja uključuje prodaju i distribuciju prirodnog i ukapljenog naftnog plina, topline i električne energije.

Početkom lipnja Petrol je postao vlasnikom 51 posto drniškog Jadranplina, tvrtke za skladištenje, punjenje i trgovinu plinom koja posjeduje 1000 prostornih metara skladišnog prostora za ukapljeni naftni plin i punionicu plinskih boca.

Akvizicijom Jadranplina želimo postati relevantnim igračem na području veleprodaje ukapljenog naftnog plina, jer kapaciteti skladišta i punionice imaju potencijal rasta prodaje s današnjih 4500 tona na 20.000 tona godišnje, napominje Svetelšek.

Također planiraju do 2014. osigurati skladišne kapacitete duž obale, u Zadru, Šibeniku i Pločama, kako bi omogućili opskrbu hrvatskog tržišta naftom i plinom iz jadranskih luka.

Takva strategija trebala bi do 2014. osigurati Petrolu rast čistih prihoda od prodaje na hrvatskom tržištu za 50 posto, rečeno je na konferenciji.