POLANČEC PRIZNAO

U poskupljenju benzina bilo je propusta

21.08.2009 u 15:16

Bionic
Reading

Posljednje poskupljenje motornih goriva u Ini dogodilo se zbog nekoliko nepredvidivih okolnosti, ali i propusta, priznao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Naglasio je kako je Ina danas dostavila prijedlog takozvanog socijalnog cjenika, o kojem će se raspravljati idući tjedan, prenosi HTV

Dodao je i kako je Ina danas dostavila prijedlog takozvanog socijalnog cjenika, o kojem će se raspravljati idući tjedan.

Glasnogovornik Ministarstva gospodarstva Tomislav Mazal je, podsjetimo, izjavio kako postoji praksa da trgovci naftnim derivatima o novom obračunu cijena obavještavaju Ministarstvo gospodarstva, ali i Ministarstvo financija i Ured predsjednika Vlade, no da to kod zadnjeg poskupljenja nije bilo učinjeno.

Zbog 'dosadašnje uhodane prakse' o izvješćivanju Vlade nisu, kazao je, smatrali potrebnim dodatno slati obavijest premijerki Jadranki Kosor pa je ona o poskupljenju saznala iz medija.

Premijerka Kosor se, podsjetimo, razljutila jer ju Ina nije prethodno obavijestila o poskupljenju cijena. Demantirala je medijske napise da se zbog iste stvari posvađala i s Polančecom, koji je o poskupljenju znao, ali ju nije obavijestio.