RON BROWN FORUM

Hoćemo li moći osnivati firme na ćirilici?

09.04.2013 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon što je jučer ministar Gordan Maras najavio da će konačno omogućiti osnivanje firmi s imenima na stranim jezicima, moderator današnjeg panela Saša Cvetojević upitao je njegovu pomoćnicu Zdenku Lončar, hoće li omogućiti osnivanje tvrtki na ćiriličnom pismu?

'Budimo realistični i ne pretvarajmo se da je trava negdje druge zelenija i da je birokracija negdje puno bolja. Hrvatska je negdje u sredini. Ministar je jučer obećao da će olakšati osnivanje firmi na stranim jezicima i vjerujem da će to ispuniti', kazala je Zdenka Lončar.

Pomoćnica ministra poduzetništva kaže da je svjesna da Vlada ne čini dovoljno, niti je dovoljna brza u podupiranju poduzetništva, ali naglašava kako se stvari 'ipak kreću'.

Mark Crandal iz fonda Continental Wind Partners, koji ulaže u vjetroelektrane kaže kako je u ovoj regiji najveći problem što se ne Vladine strategije teško pronalaze. 'Svi planovi, pogotovo oni infrastrukturni često se mijenjaju pa postoji velika nesigurnost za investitore, ali to nije samo problem ove regije nego cijele Europe'.