PRECIZNI VRDOLJAK

'Poslovi oko LNG terminal bit će završeni na vrijeme'

07.12.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako će poslovi vezani uz ulaganje Katara u LNG terminal na Krku biti završeni na vrijeme.'Kad je riječ o poslovima vezanim za dogovor iz Katara, ništa nije zapelo. Svatko radi svoj posao i sve će biti završeno na vrijeme', rekao je ministar Vrdoljak prilikom današnjeg posjeta Lipiku i Pakracu

Istaknuo je da i u javnim poduzećima treba očekivati solidarnost sa zaposlenima u prosvjeti i državnoj upravi te da će to zaposleni u javnim tvrtkama razumjeti i odreći se ovogodišnje božićnice.

Katar je Hrvatskoj diplomatskim kanalima poslao pismo kojim potvrđuje svoju zainteresiranost za LNG projekt – potvrđeno je Novom listu u Vladi, dok se može čuti i to kako će Katarani, koje smo zvali u uzvratni posjet, na proljeće spojiti ugodno s korisnim, pa otvoriti novu džamiju u Rijeci, i doći na nastavak pregovora o ulaganjima u Hrvatsku.

Dilema jesu li, i kada, Katarani odgovorili našim pozivima, također je razriješena – iz Ministarstva vanjskih poslova jučer je odgovoreno kako je Katar pismo Hrvatskoj, koje potpisuje njihov ministar industrije i energetike Mohammed Bin Saleh Al-Sada, a naslovljena na Radimira Čačića, preko svog veleposlanstva u Berlinu poslao 15. studenog, no ona su u Zagreb stigla tek 4. prosinca.

Kako se može čuti od drugih izvora u Vladi, Katar od Markovog trga u svojem pismu traži sve, i najsitnije detalje koji se tiču LNG-a. Zanima ih kakav smo, redom, terminal zamislili, kome plin imamo namjeru prodavati, detalje oko zemljišta na kojem bi se terminal gradio, kao i izvještaj o LNG-ovima u susjedstvu, i Europi općenito, o potražnji plina i potrebi za LNG terminalima.

Kad im sve to pošaljemo, može se čuti s vrha Vlade, naša bi delegacija ponovno mogla, nakon Nove godine, otputovati u Dohu, za što je, kako je već ranije našem listu najavio, zainteresiran i sam premijer Zoran Milanović.