TRAŽI SE ISPLATA PLAĆA

Nastavlja se štrajk u splitskom Monteru

18.04.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Na današnjem sastanku predstavnika sindikata Montera s direktorom tvrtke Antom Katurom nije došlo do značajnijeg pomaka i štrajk se nastavlja do daljnjeg. Sastanku se pridružio Ivan Kovačević, predsjednik Sindikata graditeljstva Hrvatske

Kovačević se najprije sastao s radnicima Montera, a nakon toga su zajedno održali sastanak s direktorom tvrtke koji je potrajao duže od sat vremena. Nakon toga su Ivan Kovačević i Marijana Kolak, sindikalna povjerenica u Monteru, izvijestili zaposlenike i novinare o rezultatu razgovora s Katurom.

'Mi smo poslodavcu predložili da ovaj tjedan bude jedna plaća, do kraja mjeseca još dvije plaće, a nakon toga, 2. svibnja bi zaposlenici nastavili s radom. Ukoliko se to ne dogodi, mi u Sindikatu graditeljstva smo dogovorili opet dolazak ovdje te podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih osoba u ovoj tvrtci. Upoznat ćemo javnost da Porezna uprava u Splitu nije odradila svoj posao i pitamo se kako je moguće da od 2008. godine nisu uplaćivani doprinosi i sva davanja na osnovi zakona. Tražit ćemo i da institucije u Hrvatskoj počnu raditi svoj posao', izjavio je Ivan Kovačević.

Sindikat Montera je ispoštovao sve zakonske kriterije prilikom pokretanja štrajka i SGH je dao punu podršku njihovim zahtjevima. 'Sada je na poslovodstvu i vlasnicima, mada mi u ovom trenutku ne znamo tko je stvarni vlasnik, da odrade svoj dio obaveza', zaključio je Kovačević. Marijana Kolak je rekla da ne zna ima li mogućnosti da se do kraja tjedna isplati jedna plaća i da je direktor vrlo neodređen.

Pitali smo Antu Katuru, direktora i vlasnika jedne od tvrtki u Monteru, kada će doći do isplate plaća. On nije bio zadovoljan upitom u kojem se navodi da je i jedan od vlasnika tvrtke te je kratko i ljutito rekao: 'Plaća će biti kad bude.' Zaposlenici su, kao i predstavnici sindikata, bili vrlo nezadovoljni tijekom i epilogom sastanka te su najavili nastavak štrajka do daljnjeg.