OD 9. SVIBNJA

Qatar Airways uvodi svakodnevnu liniju na relaciji Zagreb-Doha

28.03.2012 u 16:15

Bionic
Reading

Jedna od najbrže rastućih komercijalnih zrakoplovnih tvrtki na svijetu, Qatar Airways, od 9. svibnja uvodi svakodnevnu liniju na relaciji Zagreb - Doha i Doha - Zagreb s ekstenzijom u Budimpešti, rečeno je u srijedu na skupštini Hrvatsko-katarske udruge, koja je osnovana u Zagrebu s ciljem zbližavanja dviju kultura i naroda kroz edukacijske, kulturne i gospodarske sadržaje

Uvođenje ove linije će svakako pridonijeti i Hrvatskoj i Kataru. Osim toga, ovo je ujedno i dobra prilika da se preko Dohe povežu letovi prema Aziji i Australiji, a posebno prema Indiji i Kini. Let će trajati oko sedam sati.

Aziz ef. Hasanović
, ravnatelj Centra za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj zajednici Hrvatske, kazao je kako će ovim potezom Qatar Airways ojačati halal turizam u Hrvatskoj. Činjenica je da Hrvatska u ovom trenutku nije u cijelosti spremna primiti katarskog gosta jer ne zadovoljava sve standarde halal kvalitete.

'Uvođenje ove linije doprinijet će jačanju halal turizma u Hrvatskoj te će time pojačati i dimenziju elitnog turizma. Katar želi što tješnju vezu s RH i Hrvatska mora iskoristiti ovu šansu, jer upravo Katar može biti njen dodatni partner za gospodarski bum', kazao je Hasanović.

Maja Rendulić
, dopredsjednica Hrvatsko-katarske udruge za gospodarstvo, ovom prilikom je izjavila kako je hrvatsko gospodarstvo željno investitora, a Katar ima potencijal koji može pružiti puno budućem razvoju Hrvatske.