PRVI VELEPRODAJNI METRO

U Varaždinu otvoren centar Metro Pro

23.11.2011 u 16:50

Bionic
Reading

Metro Cash & Carry, nakon deset godina poslovanja u Hrvatskoj, otvorio je u Varaždinu centar Metro Pro, prvi svoj veleprodajni centar manjeg formata u našoj zemlji

Vodeći svjetski veleprodajni lanac koji u tridesetak zemlja ima gotovo 700 veleprodajnih centara u kojima radi oko 100 tisuća zaposlenika došao je u Hrvatsku 2001. kada je otvorio prvi svoj centar u zagrebačkom Jankomiru. Uz zagrebački, danas ima centre u Rijeci, Splitu, Zadru i Osijeku te Metro Drive in u Dubrovniku gdje radi 1.200 ljudi. Njima se sada pridružio i varaždinski centar Metro Pro.

'Prvi centar Metro Pro smješten je na površini od 1.600 četvorna metra u varaždinskom trgovačkom centru StoreLand, gdje profesionalnim kupcima, obrtnicima i poduzećima nudi više od 3.500 proizvoda. Prostor je manji, ali zato ekstremno učinkovit jer je asortiman pažljivo odabran, a nudi i mogućnost narudžbe robe s rokom isporuke od 24 sata', naglasio je Angelo Turati, predsjednik Uprave Metroa u Hrvatskoj.

Varaždin, kako je napomenuo, nije slučajno odabran.

'Radi se o gradu koji je prema našim stručnjacima jedan od najperspektivniji, kao i cijela regija u kojoj već sada imamo brojne kupce', rekao je Turati pojašnjavajući dolazak Metroa CC u Varaždin.

Pozdravljajući dolazak Metroa u Varaždin, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš naglasio je da su žitelji regije dobro upoznati i prije njegovog dolaska u Hrvatsku.

'U povijesti mnogih obitelji još su svježa sjećanja na odlaske u Graz. Vaš dolazak u Varaždin za kupce znači još kvalitetniju ponudu s nižim cijenama', ustvrdio je Habuš

Nakon Varaždina Metro najavljuje širenje svoje mreže centara Metro Pro kakvi već postoje u Srbiji, Mađarskoj, Poljskoj i drugim zemljama.

'U aktualnim gospodarskim prilikama, između ostalog, nastojimo biti što bliže našim kupcima. Poslovni koncept kompanije usmjerena je na profesionalne kupce s naglaskom na hotele, restorane i kioske, prehrambene trgovine na malo, institucije, kao i na veliki broj tvrtki uslužnih djelatnosti', rekao je Turati prigodom otvaranja varaždinskog centar Metro Pro koji svoja vrata za kupce otvara u četvrtak u sedam sati.