PLAN ZA SPAS

Fižulić nudi vjerovnicima udjele u Magmi

09.11.2011 u 16:16

Bionic
Reading

Magma je putem Zagrebačke burze izvjestila da je Uprava tvrtke uputila svim ključnim vjerovnicima poziv da se očituju o planu operativnog, financijskog, vlasničkog i upravljačkog restrukturiranja, a kojim se vjerovnicima nudi zamjena potraživanja za udjele u Magmi te reprogram kreditnih obveza na rok od deset godina s počekom od godinu dana

Uprava Magme je u razdoblju od 7. do 9. uputila svim ključnim vjerovnicima (bankama, ostalim investitorima, dobavljačima) poziv na očitavanje o suglasnosti na prihvaćanje plana operativnog, financijskog, vlasničkog i upravljačkog restrukturiranja kojim ih poziva da najkasnije do 19. studenog daju svoje pismeno očitovanje na predstavljeni plan, navode iz Magme.

Planom se, kako ističu, vjerovnicima nudi zamjena potraživanje za udjele u dioničkoj glavnici društva i reprogram postojećih kreditnih obveza na rok od deset godina s počekom od jedne godine.

Vjerovnici su, kako se navodi, pozvani da suglasnost na plan daju do 19. studenog kako bi Uprava Magme pravovremeno raspolagala povratnim informacijama koje su neophodne za sazivanje glavne skupštine društva.

Iz Magme pritom najavljuju da će Uprava sazvati glavnu skupštinu do kraja studenog s datumom održavanja 30. siječnja 2012.

Davanjem suglasnosti na predstavljeni plan osigurava se konačna podrška restrukturiranju Društva koja je neophodna za očuvanje opstojnosti društva i zaštite interesa svih vjerovnika te izbjegavanje stečaja, navodi se u obavijesti Magme.

Dionica Magme u današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi bilježi znatniji pad cijene, oko 14,30 sati cijena joj je bila u minusu za 14,87 posto, na 3,72 kune, a do tada je njome ostvaren promet od 13,3 tisuće kuna.