PROJEKT GREEN GOLD

U proljeće 2012. Hilton otvara hotel u Zagrebu

26.09.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Korporacija Hilton potpisala je u ponedjeljak ugovor sa zagrebačkom tvrtkom B.P. Pluto o otvaranju hotela iz lanca DoubleTree by Hilton u Zagrebu. Hotel će biti dio trgovačko-poslovnog kompleksa Green Gold, smještenog između Radničke ceste i ulice Grada Vukovara, a otvorenje je planirano za proljeće 2012. godine.

DoubleTree je brand u sastavu najpoznatije svjetske hotelske korporacije s nešto nižom kategorizacijom od lanca Hilton tako da će i zagrebački hotel s 152 sobe, poslovnim centrom i wellnessom imati četiri zvjezdice.

Potpredsjednik za razvoj centralne i istočne Europe Hilton hotela Ulrich Widmer rekao je da su u projekt Green Gold našli sve ono što su tražili, kvalitetu, dobar položaj i profesionalnog partnera.

'Došli smo ne da krademo od goste od drugih već da stvorimo ponudu za nove goste koji možda ne bi niti došli u Zagreb', poručio je Widmer.

Istaknuo je da je ovo biti treći posao kojega sklapaju u našoj zemlji, nakon otvaranja Hilton Imperiala u Dubrovniku, te sklapanja ugovora za hotel Marjan Hilton u Splitu.

Kako je u objavi za medije priopćeno iz Hiltona, potpredsjednik američke korporacije Patrick Fitzgibbon najavljuje da je ovo tek prvi korak u širenju ove kompanije na jugoistočnu Europu, u kojoj su ili dovršeni ili u planu projekti - osim u Hrvatskoj - u Crnoj Gori, Rumunjskoj, Mađarskoj i Bugarskoj.

Kompleks Green Gold gradi samozatajni poduzetnik Branko Perković, povratnik iz Australije. Na 80 tisuća kvadrata u svom sastavu, osim hotela, imat će poslovne, trgovačke, gastronomske i zabavne sadržaje, a ukupna vrijednost je 600 milijuna kuna

Perković je najavio da će trgovački dio biti otvoren krajem listopada a poslovni početkom iduće godine. U centru će raditi oko tri tisuće ljudi.

'Izgradnjom Green Golda zaokružit ćemo jednu priču koju razvijamo zadnjih deset godina. Uz Radničku cestu smo izgradili nekoliko objekata, čitavu poslovnu četvrt u kojoj radi oko 15.000 ljudi. Želja nam je bila da im ponudimo mjesto za kupnju i opuštanje', rekao je Perković.

Potpisivanju ugovora s Hiltonom bio je prisutan i ministra turizma Damir Bajs