NOVA PRODAJA

Poljaci rješavaju svađu partnera oko Turbo limača?

01.07.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Sukob dvaju suvlasnika lanca trgovina za djecu Turbo Limača, Goranka Fižulića i Slobodana Vučićevića, mogla bi okončati poljska tvrtka NFI EMPiK Media fashion, ista kompanija koju je Magmin vlasnik odbio prošle godine jer mu je ponuda srpskog biznismena bila privlačnija

Kako piše Jutarnji list, Poljaci bi bili idealno rješenje jer bi odmah uskočili u posao i preuzeli ne samo hrvatske trgovine, nego i regionalne Turbo Limače u BiH i Srbiji. No dokapitalizacijom tvrtke, ljuti suparnici Vučićević i Fižulić, postali bi manjinski dioničari, s opcijom da Poljacima kroz nekoliko godina prodaju svoje udjele.

U nedavnom intervjuu Globusu, Goranko Fižulić objasnio je zašto je prošle godine odbacio poljsku ponudu: 'Poljaci su u posljednji čas izmijenili svoju ponudu i doveli nas u iznimno nepovoljan položaj. U želji da zadržimo vertikalnu integriranost Turbo limača te ukupnu vrijednost dobavnog lanca, preporučio sam nadzornom odboru da prihvate Vučićevićevu ponudu.'

Jutros je Fižulićeva Magma na Zagrebačkoj burzi najavila prodaju udjela u Turbo limaču, tvrdeći da već imaju potencijalnog investitora i objavila detalje kaznene prijave protiv Slobodana Vučičevića, optužujući ga da je u HTV-ovom Dnevniku sam priznao korupciju.

Magma prodaje udio u Turbo Limaču

'Zbog nepotpunog izvršenja transakcije sukladno odredbama krovnog sporazuma sklopljenog u prosincu 2010. između Magme i NCA, prema kojem NCA odbija cjelovito izvršenje svih odredbi sporazuma, a temeljem čega je Magmi izuzeto plaćanje 6,6 milijuna eura i otežano redovno poslovanje, Magma je ponudila na prodaju sve svoje poslovne udjele u društvima koja se bave poslovanjem u sklopu Turbo limač asortimana (49 posto u društvu Adria design, 100 posto u društvima Magma B BiH i Magma international Srbija)', izvijestili su na Burzi.

Tvrde da su potencijalni investitori iskazali inicijalni interes i želju za kupnju udjela u društvima čije poslovanje je vezano za asortiman Turbo limača i želju za brzom realizacijom transakcije. Upozoravaju da uspješnost transakcije ovisi i o volji većinskog vlasnika društva Adria design, Vučićevićevog NCA Investment grupi iz Beograda.

Magma: Vučićević u Dnevniku priznao korupciju

Na Burzi su iz Magme izvijestili da su prema Zakonu o krivičnom postupku Republike Srbije, podnijeli kaznenu prijavu protiv Slobodana Vučičevića, vlasnika NCA Investment Group (NCA), Mine Radovića, bivšeg direktora društava Magma International doo i Kozmolina doo iz Beograda, Nine Jandrić, bivše direktorice društva Dexy Co iz Beograda te Jadranke Jokić-Radović, direktorice društva VJM iz Beograda zbog više kaznenih djela, i to: kaznenog djela davanja i primanja mita, kaznenog djela neovlaštenog odavanja i pribavljanja informacija, kaznenog djela nesavjesnog gospodarskog poslovanja te poticanja na izvršenje kaznenog djela.

U Magmi tvrde da je Mina Radović, bivši direktor Magme International Srbija, putem društva VJM u vlasništvu svoje supruge trebao u razdoblju od 15. listopada 2010. do 31. prosinca 2012. primiti između 150.000 i 220.000 eura od društva Dexy u vlasništvu NCA.

'Mina Radović je priznao navode iz kaznene    prijave, dio navedenog iznosa je u međuvremenu primio, a korupcijski odnos se nastavio i nakon što su 24.12.2010. NCA i Magma potpisali Sporazum o razumijevanju. Slobodan Vučićević je postojanje navedenog korupcijskog odnosa javno obznanio u izjavi za dnevnik HTV-a u utorak, 28. lipnja 2011. pravdajući se da je takvo postupanje uobičajena praksa', stoji u Magminu izvješću.

U Fižulićevoj kompaniji kažu da im je račun trenutno blokiran, pa nisu u mogućnosti realizirati dogovoreno novo refinanciranje s kupcima komercijalnih zapisa vrijednih 6,1 milijuna eura.

Dionice Magme jučer su na Burzi zabilježile dvoznamenkasti pad, a u odnosu na početak lipnja cijena im je pala za više od 60 posto na 6,8 kuna.